12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Banking & Servicii financiare – Antibiotice atrage fonduri din PNRR pentru producția de energie verde – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania Antibiotice anunță astăzi obținerea unei noi finanțări nerambursabile, după ce în urmă cu 2 săptămâni a primit o finanțare în valoare de 85 milioane lei pentru o nouă capacitate de producție a produselor sterile soluții și topice...

Proiectul pentru construcția unei capacități de producție de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanțare și selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1...

Capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice și se va întinde pe o suprafață construită de 31.428 m2 prin instalarea de 4680 panouri fotovoltaice.

Compania Antibiotice anunță astăzi obținerea unei noi finanțări nerambursabile, după ce în urmă cu 2 săptămâni a primit o finanțare în valoare de 85 milioane lei pentru o nouă capacitate de producție a produselor sterile soluții și topice. De data aceasta este vorba de o finanțare nerambursabilă pentru investiția într-o capacitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile, obținută din fonduri PNRR, potrivit unui comunicat.

Proiectul pentru construcția unei capacități de producție de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanțare și selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1.

Valoarea finanțării este de 4.078.620 lei și este acordată de către Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția totală în acest proiect este estimată la 13.775.806 lei, diferența urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice și se va întinde pe o suprafață construită de 31.428 m2 prin instalarea de 4680 panouri fotovoltaice.

Odată finalizată, această investiție va asigura producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcționării platformei industriale de la Iași (prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior).

Dezvoltarea durabilă a companiei care să asigure conservarea resurselor pentru generațiile viitoare și un mediu sănătos  reprezintă o direcție principală a strategiei de sustenabilitate a Antibiotice în anul 2023 și în perspectiva anilor 2030.

“Tot în acest an, ne-am propus și implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producția de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale. Aceste două investiții vor fi realizate cu aplicarea principiului DNSH – Do No Significant Harm (a nu prejudicia în mod semnificativ) care presupune să construim sustenabil, în condiții de siguranță și eficiență, în așa manieră încât să nu fie afectat mediul, pe toată durata și în toate fazele proiectului, de la proiectare, până la etapa de dezafectare”, a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!