12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Banking & Servicii financiare – ASF a aprobat creșterea prețului și prelungirea perioadei, în oferta SIF Muntenia și SEA CONTAINER SERVICES de preluare a Șantierului Naval Orșova – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ASF a aprobat creșterea prețului și prelungirea perioadei, în oferta SIF Muntenia și SEA CONTAINER SERVICES de preluare a 8,81% din Șantierul Naval Orșova, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Acordul prevede exercitarea unei politici comune în legătură cu emitentul Șantierul Naval Orșova SA (simbol SNO) până la data de 30.04.2024 şi lansarea, împreună cu SEA CONTAINER SERVICES SRL, a ofertei publice de preluare obligatorie conform dispozițiilor art 39 din Legea nr...

Anterior, SEA CONTAINER SERVICES a anunţat că deţine 49,99% din Şantierul Naval Orşova, potrivit informaţiilor transmise BVB.

ASF a aprobat creșterea prețului și prelungirea perioadei, în oferta SIF Muntenia și SEA CONTAINER SERVICES de preluare a 8,81% din Șantierul Naval Orșova, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Astfel, prețul va fi de 7 lei/acțiune, în loc de 5,1 lei, iar perioada ofertei se prelungește până la 21 februarie.

În noiembrie, SIF Muntenia SA, prin administratorul sau, SAI Muntenia Invest SA, a încheiat un acord de cooperare cu SEA CONTAINER SERVICES SRL, potrivit informaţiilor transmise BVB.

Acordul prevede exercitarea unei politici comune în legătură cu emitentul Șantierul Naval Orșova SA (simbol SNO) până la data de 30.04.2024 şi lansarea, împreună cu SEA CONTAINER SERVICES SRL, a ofertei publice de preluare obligatorie conform dispozițiilor art 39 din Legea nr. 24/2017, către toți actionarii SNO,  în mod concertat, având în vedere că fiecare parte semnatară a acordului deține, în mod individual, peste 33% din drepturile de vot ale emitentului SNO.

Anterior, SEA CONTAINER SERVICES a anunţat că deţine 49,99% din Şantierul Naval Orşova, potrivit informaţiilor transmise BVB. La 16 noiembrie, SIF Muntenia a anunţat că a ajuns la o deținere de 41,18% din Șantierul Naval Orșova, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Anterior, SIF Muntenia avea 13,17% din companie.

SEA CONTAINER SERVICES este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii portuare din Portul Constanța. Începând activitatea ca operator de mărfuri containerizate, compania și-a diversificat de-a lungul anilor gama de servicii oferite, furnizând clienților cea mai complexă gamă de operațiuni portuare din Portul Constanța: operațiuni de descărcare/încărcare a mărfurilor de la / și pe nave maritime și fluviale, vagoane feroviare și auto, depozitare mărfuri generale, vrac și unitizate, în magazii și pe platforme descoperite, sub regim de antrepozit vamal, manipulare mărfuri containerizate (stuffing/stripping), operațiuni de însăcuire, paletizare, ambalare, înfoliere, etichetare, servicii de cântărire auto/vagoane feroviare, operațiuni RO-RO.

Prin intermediul celorlalte trei companii care fac parte din SEA CONTAINER GROUP (Air&Sea Container Shipping, Container Clearance Services și Sea Container Shipping & Logistics), compania oferă servicii de intermediere transport aerian și maritim, comisionare vamală și agenturare nave maritime.

Potrivit termene.ro, acţionarii  SEA CONTAINER SERVICES sunt Stone Group SRL – 50%, Marius Fainarea – 25% şi  Lenuţa Pilcă – 25%. Acţionarii Stone Group SRL sunt Bogatu Codruţa – 50% şi Iulian Teşeleanu – 50%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!