0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Banking & Servicii financiare – Banca Comercială Română a coordonat o finanțare sindicalizată pentru Pehart Group în valoare totală de 78,5 milioane de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pehart Grup, unul din cei mai mari producători de hârtie tissue din sud-estul Europei și cel mai mare producator și procesator de produse de hârtie pentru uz casnic din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 78,5 milioane de euro...

Finanțarea din 2020, la fel ca și această extindere a liniei de creditare, a fost coordonată de către Banca Comercială Română (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Bookruner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți.

Noua facilitate de credit păstrează structura aceluiași sindicat de bănci din 2020, care include și ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatați, însă la creșterile de expunere din prezent participă de această dată BCR, ING și Raiffeisen.

Pehart Grup, unul din cei mai mari producători de hârtie tissue din sud-estul Europei și cel mai mare producator și procesator de produse de hârtie pentru uz casnic din România, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 78,5 milioane de euro, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 27,8 milioane de euro. Creditul va fi utilizat pentru susținerea planului de dezvoltare al companiei, care include investiții în eficientizarea energetică a echipamentelor, soluții pentru energie verde, dezvoltarea de noi capacități de producție și suplimentarea capitalului de lucru.

 Finanțarea din 2020, la fel ca și această extindere a liniei de creditare, a fost coordonată de către Banca Comercială Română (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Bookruner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți. Noua facilitate de credit păstrează structura aceluiași sindicat de bănci din 2020, care include și ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatați, însă la creșterile de expunere din prezent participă de această dată BCR, ING și Raiffeisen.

În cadrul creditului sindicalizat pentru Pehart Group, BCR participă cu 31,7 milioane de euro, care reprezintă 41% din finanțarea totală, cu o creștere de 13,7 milioane de euro față de facilitatea deja existentă.

Țuca, Zbârcea & Asociații a acționat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci în negocierea și implementarea documentației facilității de finanțare.

Schoenherr a acționat în calitate de consilier juridic pentru Pehart Group.

Creditul are utilizări complexe pentru finanțarea noilor proiecte de investiții ale Pehart Group, care înseamnă și creșterea capacității de producție, diversificarea portofoliului de produse, dezvoltare durabilă prin majorarea investițiilor în energie verde și retehnologizare.

„Tranziția către economia verde este un drum pe care îl parcurgem împreună, ajutându-ne clienții și comunitățile și susținând proiectele de finanțare pentru operațiuni curate. Ca de fiecare data ne uităm la ce înseamnă impact pe termen lung, grijă față de mediu, utilizarea eficientă a resurselor și creșterea competitivității afacerilor locale. Iar Pehart Group este una din companiile cu un plan sustenabil de dezvoltare, care urmărește activ consolidarea poziției în raport cu jucătorii de pe piața europeană și a înțeles rolul investițiilor în tehnologie pe înteg fluxul de producție”, a declarat Eleonora Bacale, Șef Departament Industrii Generale și TMT, în cadrul Diviziei Clienți Strategici BCR.

„Un plan de business solid, împreună cu o finanțare sindicalizată, asigură creșterea calității produselor, dezvoltarea portofoliului și păstrarea relevanței pe lanțul valoric internațional, dar, mai mult decât atât, crește încrederea mediului antreprenorial local și dovedește că se poate. Susținem Pehart Group, unul dintre cei mai importanți jucători din industria hârtiei din Europa Centrală și de Est, în investițiile pentru eficiență energetică și linii de producție moderne, în planurile de expansiune internațională și în consolidarea prezenței pe piața regională”, a declarat Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Cu o tradiție de 186 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania).

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint și Altessa fac parte din portofoliul Pehart. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role de hârtie mari, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!