11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Banking & Servicii financiare – BlackRock neagă faptul că pregătește o ofertă de preluare pentru Credit Suisse – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acțiunile Credit Suisse au înregistrat săptămâna trecută cel mai mare declin săptămânal de la debutul pandemiei de coronavirus și au scăzut cu aproape 35% în această lună.

Credit Suisse se afla deja în mijlocul unei revizuiri strategice masive care vizează restabilirea stabilității și profitabilității.

Banca s-a confruntat cu diverse scandaluri și controverse în ultimii ani, inclusiv consecințele implicării sale în scandalul Greensill Capital, care a dus la pierderi de 1,7 miliarde de dolari.

  • BlackRock a negat informaţiile potrivit cărora pregătește o ofertă de preluare pentru banca elvețiană, Credit Suisse.

  • Financial Times a spus că administratorul de active din SUA lucrează la o ofertă pentru achiziționarea băncii, citând persoane familiare cu situația.

  • UBS este, de asemenea, sugerat ca un potențial cumpărător, FT raportând vineri că este în discuții pentru preluarea integrală sau parțială a Credit Suisse. UBS nu a comentat informaţiile.

 

BlackRock a negat informaţiile potrivit cărora pregătește o ofertă de preluare pentru banca elvețiană, Credit Suisse.

„BlackRock nu participă la niciun plan de a achiziționa în totalitate sau o parte din Credit Suisse și nu are niciun interes să facă acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNBC sâmbătă dimineață.

Anunţul vine după ce Financial Times a raportat că administratorul de active din SUA lucrează la o ofertă pentru achiziționarea băncii, citând oameni familiarizați cu situația.

UBS analizează o preluare a Credit Suisse, pe fondul temerilor legate de o contagiune în sectorul bancar – surse

 

UBS este, de asemenea, sugerat ca un potențial cumpărător, FT raportând vineri că este în discuții pentru preluarea integrală sau parțială a Credit Suisse. UBS nu a comentat raportul.

Viitorul Credit Suisse pare să fie incert, după ce o linie de salvare de mai multe miliarde de dolari oferită de banca centrală elvețiană săptămâna trecută nu a reușit să calmeze investitorii.

Acțiunile Credit Suisse au înregistrat săptămâna trecută cel mai mare declin săptămânal de la debutul pandemiei de coronavirus și au scăzut cu aproape 35% în această lună.

Cea mai recentă scădere a prețului acțiunilor a venit după ce Banca Națională Arabia Saudită a dezvăluit că nu va mai furniza băncii bani din cauza cerințelor de reglementare, agravând o spirală descendentă a prețului acțiunilor Credit Suisse, care a început odată cu întârzierea rezultatelor sale anuale din cauza preocupărilor privind  raportarea financiară.

Falimentul Silicon Valley Bank – cel mai mare faliment bancar din SUA de la Lehman Brothers – și închiderea Signature Bank din New York au agravat nervozitatea în jurul sectorului bancar global.

Credit Suisse se afla deja în mijlocul unei revizuiri strategice masive care vizează restabilirea stabilității și profitabilității. Banca s-a confruntat cu diverse scandaluri și controverse în ultimii ani, inclusiv consecințele implicării sale în scandalul Greensill Capital, care a dus la pierderi de 1,7 miliarde de dolari.

Falimentul fondului speculativ Archegos Capital nu după mult timp a dus la încă o pierdere de 5,5 miliarde de dolari pentru banca de investiții elvețiană.

Acestea – și alte controverse – au afectat puternic încrederea investitorilor și a clienților, banca pierzând în consecință miliarde de dolari în depozite.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!