9.8 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – BRK Financial Group: Am dat raport curent pe deținerea pe Gabriel Resources, pentru a pune pe picior de egalitate toți investitorii – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

BRK Financial Group a anunțat, vineri, că deține în portofoliul propriu 1.266.350 acțiuni emise de compania Gabriel Resources Ltd, compania mamă a Roșia Montana, achiziționate la 0,39 dolari canadieni/titlu.

Anunțul a fost urmat de o creștere cu 14,6% a acțiunilor BRK, la 0,1525 lei/unitate, pe un volum de 1,1 milioane de lei, vineri la Bursa de Valori București, în contextul în care, de la începutul anului, guvernanții au lăsat să se înțeleagă că țara noastră va pierde în procesul de arbitraj internațional, riscul fiind să plătească o sumă de peste 6 miliarde de dolari.

Vineri seară, însă, România a câștigat procesul de arbitraj la ICSID legat de Roșia Montana, iar, azi, acțiunile BRK au scăzut cu 14,75%, la 0,13 lei, pe o valoare a tranzacțiilor de 6,4 milioane de lei.

  • “La sub 10 cenți, nu are sens să ne grăbim să luăm o decizie legată de vânzare”

BRK Financial Group a raportat în piață, vineri, deținerea pe Gabriel Resources, pentru a pune pe picior de egalitate toți investitorii, a spus, azi, Monica Ivan, CEO BRK, la emisiunea Feel the Markets.

BRK Financial Group a anunțat, vineri, că deține în portofoliul propriu 1.266.350 acțiuni emise de compania Gabriel Resources Ltd, compania mamă a Roșia Montana, achiziționate la 0,39 dolari canadieni/titlu.

Anunțul a fost urmat de o creștere cu 14,6% a acțiunilor BRK, la 0,1525 lei/unitate, pe un volum de 1,1 milioane de lei, vineri la Bursa de Valori București, în contextul în care, de la începutul anului, guvernanții au lăsat să se înțeleagă că țara noastră va pierde în procesul de arbitraj internațional, riscul fiind să plătească o sumă de peste 6 miliarde de dolari.

Vineri seară, însă, România a câștigat procesul de arbitraj la ICSID legat de Roșia Montana, iar, azi, acțiunile BRK au scăzut cu 14,75%, la 0,13 lei, pe o valoare a tranzacțiilor de 6,4 milioane de lei.

În cursul după-amiezii de azi, a început și tranzacționarea la Bursa din Toronto, unde primele tranzacții pe Gabriel Resources au fost perfectate la prețul de 0,04 dolari canadieni/acțiune, în scădere cu 95%, pe un volum de 2,32 milioane de dolari canadieni.

Reprezentanții BRK au explicat, la emisiunea Feel the Markets, contextul legat de investiția la Gabriel Resources.

Paul Stiopei, Director Operațiuni BRK Financial Group, a spus: “Gabriel Resources a apărut în peisajul investițional în urmă cu mai bine de 10 ani, când nu era o companie care stătea pe un litigiu, ci pe proiectul unei exploatări miniere.

Clienți români au făcut tranzacții pe acest emitent, fusese adus în depozitari. Compania nu a apărut de alaltăieri în peisaj.

La momentul respectiv, am luat în numele unor clienți.

Ulterior, noi am urmărit proiectul, au fost diverse majorări de capital social, în care s-au oferit acțiuni spre subscriere cu anumite rate de discounturi.

Printr-o astfel de operațiune am și dobândit warrant-urile menționate în raportul nostru curent (n.n. BRK Financial Group detine 2.043.256 de warrants emise de Gabriel Resources Ltd; fiecare warrant da dreptul de a cumpara (subscribe) o actiune emisa de Gabriel Resources la pretul de 0,645 CAD, in orice moment inainte de data de 23 august 2024 (cu conditia notificarii companiei Gabriel Resources Ltd cu cel putin 90 de zile inaine de acel moment)).

Pachetul de acțiuni pe care îl deținem l-am dobândit ca urmare a unui warrant mai vechi, cu preț de exercitare 0.39 și scadența în decembrie. În rapoartele curente ale Gabriel Resources, se poate face trasabilitatea acestor warranturi, ei au anunțat structura capitalului și ce warranturi sunt emise, la ce scadențe, la ce prețuri de exercitare.”

Legat de strategia brokerului, in condițiile de piață actuale, Paul Stiopei a spus: “La sub 10 cenți, nu are sens să ne grăbim să luăm o decizie. La warranturi e simplu, dacă nu sunt în bani, se abandonează.

Legat de acțiuni, este de văzut dacă aici se stabilizează cotația, dacă își revine sub o formă sau alta, dacă apar apeluri. La nivelul la care se prefigurează, nu e tocmai un nivel la care să ai apetit să vinzi.”

Monica Ivan, CEO BRK Financial Group a adaugat: „Noi suntem brokeri, este tot ce pot să spun. Faptul că, la acest moment, putem considera că această tranzacție nu ne-a ieșit, nu înseamnă că alte tranzacții nu au fost benefice pentru BRK.

Am dat raport curent pe deținerea de Gabriel Resources, pentru a pune pe picior de egalitate toți investitorii. Ei nu știau că noi avem Gabriel Resources în portofoliu.

Noi raportăm sintetic portofoliul pe care îl avem, din diferite considerente, inclusiv competițional.

Nu există nicio obligație legală de a raporta portofoliul în analitic. Faptul că am făcut acel raport curent vineri a fost pentru ca am vrut ca toată lumea să știe că avem acele acțiuni și că e posibil să fie un potențial impact. Nu am comunicat decât faptul că avem actiuni. Fiecare era liber să își ia decizia cum considera. Faptul că acțiunea BRK a crescut vineri a fost o decizie în care au crezut cei care au cumpărat, probabil așa cum am crezut și noi, în momentul în care am făcut această achiziție. Mai mult decât atât, mă abțin să comentez.”

Anterior deciziei de la ICSID, prețul acțiunilor Gabriel Resources (GBU), compania mamă a Roșia Montana, s-a dublat în acest an, de la 0,41 dolari candieni la finalul lui decembrie 2023, la 0,87 dolari canadieni, joi, 7 martie, cu o zi înaintea deciziei Tribunalului de arbitraj ICSID, în procesul contra României.

Pe 8 martie, acțiunile au fost oprite de la tranzacționare la Bursa din Toronto.

Tranzacții mai mari au fost înregistrate, începând cu 1 februarie. Anul acesta, schimburile cu acțiuni GBU  de la bursa din Toronto au însumat puțin peste 7 milioane de dolari canadieni (4,7 milioane de euro), din care 6,2 milioane de dolari canadieni (4,2 milioane de euro) au fost schimburile din februarie și martie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!