27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Banking & Servicii financiare – Bursele mondiale se îndreaptă spre maxime istorice după publicarea rezultatelor bune ale companiilor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pieţele bursiere mondiale au crescut joi, fiind încrezătoare în robusteţea economiei americane, în timp ce mai multe burse au atins maxime istorice după “o ploaie” de rezultate bune venite de la companii, transmite AFP.

După ce au închis şedinţa de miercuri în creştere, bursele europene au deschis şedinţa de joi pe aceeaşi notă.

La scurt timp de la debutul tranzacţiilor, bursele de la Paris şi Frankfurt au atins valori record, de 7.750,07 puncte şi respectiv 17.089,12 puncte.

Pieţele bursiere mondiale au crescut joi, fiind încrezătoare în robusteţea economiei americane, în timp ce mai multe burse au atins maxime istorice după “o ploaie” de rezultate bune venite de la companii, transmite AFP.

După ce au închis şedinţa de miercuri în creştere, bursele europene au deschis şedinţa de joi pe aceeaşi notă. La scurt timp de la debutul tranzacţiilor, bursele de la Paris şi Frankfurt au atins valori record, de 7.750,07 puncte şi respectiv 17.089,12 puncte. Bursele de la Londra (+0,31%) şi Milano (+0,59%), urmau aceeaşi tendinţă pozitivă în jurul orei 8:45 GMT.

Grupul auto Renault a confirmat revenirea pe profit după mai mulţi ani dificili, afişând miercuri un rezultat net de 2,2 miliarde de euro pentru anul 2023, astfel că acţiunile Renault erau în creştere cu 3,02% până la 38,96 euro. Rivalul Stellantis a publicat şi el joi un profit net record de 18,6 miliarde de euro pentru anul 2023, acţiunile sale înregistrând un avans de 2,81%, până la 23,20 euro, orrv

În Germania, grupul bancar Commerzbank a raportat joi cel mai mare profit anual din ultimii 15 ani, astfel că acţiunile sale au înregistrat un avans de 3,29% la bursa de la Frankfurt.

În Asia, bursa de la Tokyo a înregistrat o revenire netă, nefiind afectată de datele care arată o uşoară contracţie a Produsului Intern Brut al Japoniei la finele anului 2023. Indicele principal Nikkei a închis şedinţa cu o creştere de 1,21%, până la 38.157,94 puncte, apropiindu-se de recordul istoric de 38.915,87 puncte, vechi de aproape 35 de ani.

Bursa de la Taiwan a închis şedinţa cu o creştere de 3%, depăşind joi precedentul record istoric, care data de doi ani, graţie în special avansului acţiunilor TSMC, cel mai mare producător mondial de semiconductori. Bursa de la Hong Kong a închis şi ea în creştere cu 0,41%.

Miercuri, bursele de la Wall Street au închis şedinţa în creştere, demonstrându-şi rezistenţa după şocul negativ provocat marţi de publicarea unor date care arată o inflaţie peste aşteptări în luna ianuarie.

“Pieţele bursiere salută creşterea economică în continuare robustă din SUA”, afirmă Jochen Stanzl, analist la CMC Market, afirmând că “nimănui nu îi este teamă de o recesiune”.

Doi importanţi indicatori macroeconomici urmează să fie publicaţi joi în SUA: vânzările cu amănuntul în luna ianuarie, urmate de producţia industrială pentru aceiaşi lună. Vineri, vor fi publicate datele privind indicele preţurilor producţiei industriale pentru luna ianuarie.

Pe pieţele de obligaţiuni, în jurul orei 8:45 GMT, dobânzile la care SUA se împrumută pentru 10 ani se situau la 4,22%, faţă de 4,26% miercuri seara.

De asemenea, preţul petrolului era în scădere în jurul orei 8:45 GMT. Barilul de ţiţei Brent pierdea 0,68%, până la 81,04 dolari în timp ce cotaţia ţiţeiului WTI era în scădere cu 0,76%, până la 76,05 dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!