12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Banking & Servicii financiare – Ciolacu: Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare! – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare, a transmis premierul Marcel Ciolacu. Acesta a anunţat că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii

Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash şi că este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a anunţat că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi BNR, dar şi cu reprezentanţii micilor întreprinzători, ai băncilor şi ai societăţii civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!
Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.
Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!“, a scris Marcel Ciolacu.

Anterior, Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, a declarat:

“LACOMIA FARA LIMITE NU VA RAMANE NESANCTIONATA

Inteleg ca unele banci au anuntat ca maresc comisioanele la tranzactiile bancare cu cardul iar altele maresc comisioanele la depunerea de numerar.
Lacomia bancilor care vor sa profite, din nou, ca sa creasca comisioanele, nu va ramane fara raspuns din partea lui Marcel Ciolacu. Omul care chiar a avut curaj sa taxeze bancile si multinationalele nu va inghiti mizeria facuta de unele banci.
Ori scoatem toate comisionele la platile cu cardul si depunerile de numerar, ori reanalizam masura”.

Reacția celor doi politicieni vine după ce mai multe bănci au transmis că urmează să opereze creșteri ale comisioanelor pentru operațiunile de retragere de numerar sau depunere de numerar la ghișee, plăți inter și intra-bancare, după intrarea în vigoare a legii privind limitarea plăților cash.

”Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, a scris o bancă unui client.

Alin IACOB, Președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF),  ne-a declarat: “Poziția noastră de principiu este foarte clară: susținem cu fermitate dreptul consumatorilor de a avea acces la cash în condiții bune și dreptul lor de a alege modalitatea concretă în care vor să facă plățile. Din păcate, reducerea accentuată a numărului de unități bancare și de bancomate este de natură să afecteze accesul la cash al românilor. Dacă la asta, se va adăuga și scumpirea accesării numerarului, lucrurile se vor îndepărta și mai mult de ceea ce ar trebui să fie”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!