-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Banking & Servicii financiare – Daniela Secară, BT Capital Partners, vizează atragerea de noi emitenți, dezvoltarea CCP și educația financiară – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De-a lungul acestor ani, am fost implicată și am coordonat tranzacții majore pe piața de capital autohtonă și internațională, în valoare de peste 9 miliarde euro, precum oferte publice inițiale și secundare, plasamente private, majorări capital social, stock option plan, transfer de pe piața AeRO pe piața Reglementată, emisiuni de obligațiuni corporative și municipale, emisiuni de titluri de stat.

Daniela Secară: Odată cu mult așteptata listarea Hidroelectrica, piața de capital românească a intrat într-o nouă etapă, din care, cu siguranță, trebuie să facă parte și listarea de noi companii, demararea și dezvoltarea activității CCP (Contrapartea Centrală), continuarea și intensificarea programelor de educație financiară.

Acționarii Bursei de Valori București vor alege, în Adunarea Generală din 22/23 noiembrie 2023, un nou Consiliu de Administrație pentru următorii 4 ani. 17 dosare de candidaturi au fost considerate adecvate, BVB publicând și numele acționarilor care susțin candidaturile.

Numele celor 17 candidați apăruseră deja în presă, chiar după încheierea termenului de depunere a dosarelor.

Financial Intelligence publică, în perioada următoare, scurte interviuri cu cei care vizează postul de administrator BVB.

Daniela Secară, Director General, BT Capital Partners, Grupul Financiar Banca Transilvania, a fost propusa de fondul BT Maxim, administrat de BT Asset Management.

VEZI DOSAR Secara_Daniela

 ***

Cum aveți în vedere contribuiți la dezvoltarea BVB în următorii 4 ani?

Daniela Secară: Doresc să contribui la dezvoltarea bursei prin trei aspect majore:

  • atragerea de noi companii pentru listari/emisiuni de obligațiuni, promovarea către companiile deja listate a instrumentelor pieței de capital, în vederea diversificării modalităților de finanțare;
  • implicarea în autorizarea și dezvoltarea CCP (Contrapartea Centrală);
  • implicarea și participarea în dezvoltarea programelor de educație financiară.

Care sunt principalele dvs atuuri pentru funcția de administrator BVB?

Daniela Secară: Principalul meu atu este expertiza acumulată de-a lungul carierei de peste 17 ani în piața de capital. De-a lungul acestor ani, am fost implicată și am coordonat tranzacții majore pe piața de capital autohtonă și internațională, în valoare de peste 9 miliarde euro, precum oferte publice inițiale și secundare, plasamente private, majorări capital social, stock option plan, transfer de pe piața AeRO pe piața Reglementată, emisiuni de obligațiuni corporative și municipale, emisiuni de titluri de stat. O bună parte din aceste proiecte au reprezentat premiere pe piața de capital românească.

Care considerați ar trebui fie top 3 priorități ale BVB în perioada următoare?

Daniela Secară: Odată cu mult așteptata listarea Hidroelectrica, piața de capital românească a intrat într-o nouă etapă, din care, cu siguranță, trebuie să facă parte și listarea de noi companii, demararea și dezvoltarea activității CCP (Contrapartea Centrală), continuarea și intensificarea programelor de educație financiară.

***

Cristian Pascu (BCR) vizează revizuirea costurilor și obstacolelor la tranzacționare, stimularea împrumuturilor de acțiuni și lansarea de noi produse la BVB

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!