14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Banking & Servicii financiare – ETF-urile bitcoin din SUA înregistrează un volum de 4,6 miliarde USD în prima zi de tranzacționare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) în bitcoin în SUA au înregistrat tranzacții de acțiuni în valoare de 4,6 miliarde de dolari începând de joi după-amiază, potrivit datelor LSEG, în condiţiile în care investitorii au “sărit” pe produsele emblematice aprobate de autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare (SEC) din SUA miercuri...

Produsele marchează un moment decisiv pentru industria cripto, care va testa dacă activele digitale – încă văzute de mulți profesioniști ca riscante – pot obține o acceptare mai largă ca investiție.

Unsprezece ETF-uri Bitcoin spot – inclusiv iShares Bitcoin Trust (IBIT.O) de la BlackRock, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC.P) și ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB.Z), printre altele – au început să se tranzacționeze joi dimineață, declanșând o competiție acerbă pentru cota de piață.

Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) în bitcoin în SUA au înregistrat tranzacții de acțiuni în valoare de 4,6 miliarde de dolari începând de joi după-amiază, potrivit datelor LSEG, în condiţiile în care investitorii au “sărit” pe produsele emblematice aprobate de autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare (SEC) din SUA miercuri, potrivit Reuters.

Ce înseamnă un ETF pe bitcoin pentru investitori (CNBC)

 

Produsele marchează un moment decisiv pentru industria cripto, care va testa dacă activele digitale – încă văzute de mulți profesioniști ca riscante – pot obține o acceptare mai largă ca investiție.

Unsprezece ETF-uri Bitcoin spot – inclusiv iShares Bitcoin Trust (IBIT.O) de la BlackRock, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC.P) și ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB.Z), printre altele – au început să se tranzacționeze joi dimineață, declanșând o competiție acerbă pentru cota de piață. Grayscale, BlackRock și Fidelity au dominat volumele de tranzacționare, arată datele LSEG.

„Volumele de tranzacționare au fost relativ puternice pentru noile produse ETF”, a declarat Todd Rosenbluth, strateg la VettaFi. „Dar aceasta este o cursă mai lungă decât o singură zi de tranzacționare”.

Șeful SEC, după de Autoritatea a aprobat modificări ale regulilor pentru ETF-urile în bitcoin: “Bitcoinul este un activ speculativ, volatil, care este folosit pentru activități ilicite, inclusiv ransomware, spălare de bani, evitarea sancțiunilor și finanțarea terorismului”

 

Unda verde pentru astfel de ETF de la Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a venit în sfârșit miercuri târziu, în urma unei lupte de un deceniu cu industria cripto.

Unii directori au menționat bitcoin ca fiind o investiție cu risc ridicat, iar Vanguard – cel mai mare furnizor de fonduri mutuale – a spus că nu are de gând să pună la dispoziție noul lot de ETF-uri în bitcoin clienților săi de brokeraj.

SEC a respins anterior toate ETF-urile în bitcoin din motive de protecție a investitorilor. Președintele SEC, Gary Gensler, a declarat miercuri că aprobările nu sunt o susținere a bitcoin, numindu-l un „activ speculativ, volatil”.

Lansările de ETF au ridicat prețul bitcoin până la cel mai înalt nivel din decembrie 2021. Acesta a crescut ultima dată cu 0,77%, la 46.303 USD, în timp ce prețul eterului, a doua cea mai mare criptomonedă, a crescut cu 2,79%, la 2597,95 USD.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!