17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Banking & Servicii financiare – EVERGENT Investments – Convocarea Adunărilor generale extraordinară și ordinară ale acționarilor în 27/28 aprilie 2023 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul de administrație a hotărât convocarea Adunărilor generale extraordinară și ordinară ale acționarilor EVERGENT Investments pentru data de 27/28 aprilie 2023, cu ordinea de zi din Convocatorul anexat.

La cele două adunări sunt invitați toți acționarii înregistrați în registrul acționarilor la sfârșitul zilei de 13 aprilie 2023, dată de referință.

Societatea va răscumpăra acțiuni în număr maxim de 9.200.000 acțiuni prin operațiuni în piață (0,9566% din capitalul social înregistrat) în vederea derulării de programe de tip “stock option plan” (Programul 8), precum și maxim 10.000.000 acțiuni (1,0398% din capitalul social înregistrat) prin ofertă publică de cumpărare...

Eveniment important

Convocarea Adunărilor generale extraordinară și ordinară ale acționarilor în 27/28 aprilie 2023

Consiliul de administrație a hotărât convocarea Adunărilor generale extraordinară și ordinară ale acționarilor EVERGENT Investments pentru data de 27/28 aprilie 2023, cu ordinea de zi din Convocatorul anexat. La cele două adunări sunt invitați toți acționarii înregistrați în registrul acționarilor la sfârșitul zilei de 13 aprilie 2023, dată de referință.

Între cele mai importante propuneri de pe ordinea de zi ale Adunărilor generale se regăsesc:

  1. În Adunarea generală ordinară a acționarilor:
    • aprobarea repartizării de dividende în valoare maximă de 82,7 milioane lei din rezultatul net realizat în exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2022, compus din profitul net și câstigul net reflectat în rezultatul reportat din vânzarea instrumentelor de capitaluri proprii clasificate la valoarea justă prin alte elemente ale rezultatului global (FVTOCI) și un dividend brut de 0,09 lei/acțiune (reprezentând 70% payout și 7,1% dividend yield, la prețul de închidere din data de 23 martie 2023), pentru acționarii înregistrați la data de 9 iunie 2023. Data plății este 28 iunie 2023.
    • aprobarea Programului de activitate și a Bugetului de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2023.
  1. În Adunarea generala extraordinara a acționarilor se propune aprobarea a două programe de răscumpărare a acțiunilor proprii -”Programele 8 și 9”. Societatea va răscumpăra acțiuni în număr maxim de 9.200.000 acțiuni prin operațiuni în piață (0,9566% din capitalul social înregistrat) în vederea derulării de programe de tip “stock option plan” (Programul 8), precum și maxim 10.000.000 acțiuni (1,0398% din capitalul social înregistrat) prin ofertă publică de cumpărare, pentru reducerea capitalului social, prin anularea acțiunilor (Programul 9).

EVERGENT Investments continuă să ofere investitorilor la BVB o rentabilitate competitivă, prin acordarea de dividende și prin creșterea valorii acțiunii EVER. Compania menține o politica de remunerare a acționarilor cu un mix optim între politica predictibilă de dividend și programe anuale de răscumpărare, care oferă randamente superioare în prezent și pe termen lung. Acest aspect este susținut de ratele de distribuire a dividendelor din ultimii ani care demonstrează stabilitatea fluxurilor de numerar ale companiei și implicit o poziție financiară puternică pe piață.

Acționarii sunt invitați să consulte toate materialele suport pentru AGEA și AGOA, disponibile pe site-ul www.evergent.ro, începând de luni 27 martie 2023, data publicării Convocatorului în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a.

Claudiu Doroș
Președinte Director general

Gabriel Lupascu
Ofițer Conformitate


Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!