9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Banking & Servicii financiare – EVERGENT Investments raportează o creștere cu 34,5% a rezultatului net la 30 septembrie 2023 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 136,4 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 34,5% față de 30 septembrie 2022.

Rezultatul net este indicatorul de performanță al companiei, compus din 84,5 milioane lei profit net și 51,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a activelor companiei a fost de 2.800 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 27,7% față de 30 septembrie anul anterior, și se menține peste pragul de jumătate de milliard de euro printr-o selecție riguroasă a acțiunilor și o construcție diversificată a portofoliului...

  • Rezultatul net fost de 136,4 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 34,5% față de 30 septembrie 2022
  • Valoarea totală a activelor administrate a fost de 800 milioane lei, în creștere cu 27,7% față de 30 septembrie 2022
  • Valoarea activului net a fost de 500 milioane lei, în creștere cu 20,9% față de 30 septembrie 2022
  • Valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 2,7321 lei, în creștere cu 24,3%, față de 30 septembrie 2022
  • 82,7 milioane lei a fost valoarea dividendelor repartizate în 2023
  • 194,7 milioane lei a fost valoarea investițiilor în primele nouă luni ale 2023
  • Peste 50% din portofoliul de active este deținut în emitenți care integrează factorii ESG

EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 136,4 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 34,5% față de 30 septembrie 2022. Rezultatul net este indicatorul de performanță al companiei, compus din 84,5 milioane lei profit net și 51,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a activelor companiei a fost de 2.800 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 27,7% față de 30 septembrie anul anterior, și se menține peste pragul de jumătate de milliard de euro printr-o selecție riguroasă a acțiunilor și o construcție diversificată a portofoliului.

„La 30 septembrie 2023 am încheiat un nou trimestru cu rezultate solide. Suntem poziționați pe un trend de creștere, nivelul investitiilor a ajuns la 194,7 milioane de lei. Într-o perioadă cu tensiuni geopolitice în creștere și aversiune marită la risc, investițiile noastre au fost adaptate contextului economic cu inflație ridicată și rate crescute ale dobânzilor. În timpul fluctuațiilor pe termen mai scurt ale ciclului economic, am acționat rapid pentru a beneficia de oportunități și am  marcat o creștere cu 34,5% a rezultatului net la 30 septembrie 2023 față de aceeași dată a anului precedent. Economia globala și piețele de capital, inclusiv cea locala, se misca rapid prin urmare și modului în care vedem procesul investitional. Identificarea acestor tendințe ne oferă puncte de referință care ne ghidează deciziile.” a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acționarilor săi, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, aspect susținut de ratele anuale de distribuire a dividendelor din ultimii 15 ani și programele de buy-back. În 28 iunie 2023, compania a început plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de peste 82,7 milioane lei.

Din valoarea totală a activelor administrate, 71,9% reprezintă portofoliul de acțiuni cotate, iar 19,7% este portofoliul de acțiuni necotate. În linie cu strategia investițională, compania a recalibrat portofoliul de active și a continuat să acorde o atenție deosebită companiilor din sectoarele energie-industrial, cu 24,3% din valoarea totală a activelor și financiar-bancar, cu 43,9%. EVERGENT Investments continuă dezvoltarea portofoliului Private – Equity. Peste 50% din portofoliul de active este deținut în emitenți care integrează factorii ESG, astfel că EVERGENT se aliniază tendințelor ESG pentru a genera valoare sustenabilă pe termen lung.

***

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 15 ani, compania a distribuit dividende care depasesc valoarea de 840 milioane lei, iar valoarea activelor administrate a  depășit pragul de semnificație de 500 milioane de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!