27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Banking & Servicii financiare – Grădinescu, ASF: Este în analiză schimbarea Codului BVB pentru segmentul AeRO – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Piata AeRO este proiectată pentru lista companiile la început de drum, cum ar fi start-up-urile și IMM-urile care doresc să-și finanțeze proiectele, să-și sporească vizibilitatea și să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

Admiterea companiilor la tranzactionare se face pe baza unui document de prezentare, realizat cu sprijinul unui Consultant Autorizat care îi va acorda asistență de specialitate pe parcursul procedurii de listare și încă o perioadă de minimum 12 luni după admitere.

Capitalizarea anticipată (o valoare estimativă a societății, calculată prin înmulțirea numărului de acțiuni emise cu prețul anticipat al unei acțiuni, rezultată fie dintr-o ofertă de acțiuni, fie estimată prin alte metode acceptate de către Bursa de Valori București) să fie de cel puțin echivalentul în lei a 250.000 euro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează schimbarea Codului BVB pentru segmentul AeRO, ne-a spus Gabriel Grădinescu, vicepreședinte ASF.

„Le-am solicitat celor de la BVB să vină cu modificări la Codul BVB, în sensul asigurării unei transparențe mai mari pe AeRO, în sensul standardizării documentelor și a unei asumări mai mari a răspunderii în selecția emitenților de pe acest segment. Aș vedea memorandumurile de listare ca pe niște documente de evaluare a riscului de la bănci, cu câțiva indicatori evidențiați clar, pentru ca investitorii să poată înțelege rapid situația companiei, fără să fie nevoiți să citească zeci de pagini”, a declarant Grădinescu.

Măsurile vin în special după cazul Vivre Deco, companie ce a anunțat deținătorii de obligațiuni listate pe Aero că intră în faliment.

Gabriel Grădinescu apreciază că o îmbunătățire a Codului BVB ar atrage și emisiuni de obligațiuni municipale, astfel încât municipalitățile să nu mai fie nevoite să apeleze mereu la banii de la buget.

AeRO este segmentul pieței de acțiuni al Sistemului alternativ de tranzacționare (ATS) de la BVB. Piata AeRO este proiectată pentru lista companiile la început de drum, cum ar fi start-up-urile și IMM-urile care doresc să-și finanțeze proiectele, să-și sporească vizibilitatea și să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri.

Admiterea companiilor la tranzactionare se face pe baza unui document de prezentare, realizat cu sprijinul unui Consultant Autorizat care îi va acorda asistență de specialitate pe parcursul procedurii de listare și încă o perioadă de minimum 12 luni după admitere. Consultantul Autorizat va oferi asistență pentru accesul la finanțare, admiterea la tranzacționare, îndeplinirea obligațiilor de raportare după listare și consolidarea unei bune relații cu investitorii.

Capitalizarea anticipată (o valoare estimativă a societății, calculată prin înmulțirea numărului de acțiuni emise cu prețul anticipat al unei acțiuni, rezultată fie dintr-o ofertă de acțiuni, fie estimată prin alte metode acceptate de către Bursa de Valori București) să fie de cel puțin echivalentul în lei a 250.000 euro. De asemenea, free-float-ul (acțiuni distribuite public, deținute de acționari care au mai puțin de 5% fiecare, cu excepția fondatorilor și actionarilor strategici) să fie de cel puțin 10% din numărul total de acțiuni emise, sau numărul de acționari să fie de cel puțin 30.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!