9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Banking & Servicii financiare – JPMorgan şi PNC fac oferte pentru First Republic Bank, ca parte a preluării FDIC – WSJ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

U.S. Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) se pregătește să plaseze sub administrare First Republic Bank (FRC.N), a declarat vineri o persoană familiarizată cu chestiunea, în condiţiile în care acţiunile băncii au scăzut cu aproape 50%...

First Republic a declarat în această săptămână că depozitele sale au scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru.

La cel mai scăzut nivel, banca a avut o capitalizare de piață de aproape 557 de milioane de dolari, foarte departe de valoarea sa de vârf de peste 40 de miliarde de dolari în noiembrie 2021.

U.S. Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) se pregătește să plaseze sub administrare First Republic Bank (FRC.N), a declarat vineri o persoană familiarizată cu chestiunea, în condiţiile în care acţiunile băncii au scăzut cu aproape 50%.

Autoritatea de reglementare bancară din SUA a decis că poziția băncii regionale First Republic Bank s-a deteriorat și nu mai este timp pentru o salvare prin sectorul privat, a declarat sursa pentru Reuters, solicitând anonimatul, deoarece chestiunea este confidențială.

Marile bănci, printre care JPMorgan Chase & Co (JPM.N) și PNC Financial Services Group (PNC.N), fac oferte pentru a cumpăra First Republic în urma preluării  acesteia de către guvern, procedură care ar putea avea loc în acest weekend, a informat Wall Street Journal.

PNC, JPMorgan și First Republic au refuzat să comenteze informaţiile, iar FDIC nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Dacă First Republic, cu sediul în San Francisco, va intra în administrare judiciară, aceasta ar fi a treia bancă din SUA care se prăbușește din martie. First Republic a declarat în această săptămână că depozitele sale au scăzut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru.

Acțiunile băncii au închis în scădere cu 43%, ducând la o pierdere de 75% în această săptămână. Acțiunea a pierdut mai mult de jumătate din valoare vineri și a atins un minim record de 2,99 dolari.

La cel mai scăzut nivel, banca a avut o capitalizare de piață de aproape 557 de milioane de dolari, foarte departe de valoarea sa de vârf de peste 40 de miliarde de dolari în noiembrie 2021.

Acțiunile altor bănci regionale au scăzut, de asemenea, PacWest Bancorp (PACW.O) a scăzut cu 2%, în timp ce Western Alliance (WAL.N) a scăzut cu 0,7%.

FDIC, Departamentul de Trezorerie și Rezerva Federală s-au numărat printre organismele guvernamentale care au organizat întâlniri cu firmele financiare despre un colac de salvare pentru First Bank, a informat vineri Reuters.

Vestea mișcării iminente a FDIC de a pune First Republic în administrare vine în aceeași zi în care Rezerva Federală și FDIC au anunţat că vor face o supraveghere mai dură, recunoscând problemele de supraveghere, în condiţiile colapsului Silicon Valley Bank și Signature Bank în martie.

 

Încă o bancă americană, First Republic Bank, se îndreaptă spre faliment; acţiunile First Republic au scăzut vineri cu 50% şi au fost suspendate

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!