11.8 C
București
miercuri, octombrie 16, 2024

Banking & Servicii financiare – Nicolae TUDOR, Goldring: “Vrem să translatăm încrederea clienţilor în titluri de stat către emitenţi care chiar o merită”  – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Este unul dintre punctele noastre principale pe care ne focusăm – să translatăm această încredere către emitenți, a declarat Nicolae TUDOR, Director Vânzări și Tranzacționare, Goldring, la cea de-a șaptea ediție a FORUMULUI PIEȚEI DE CAPITAL, organizat de Financial Intelligence.

Despre profilul clientului de la Goldring, Nicolae Tudor a spus: “Suntem plăcut surprinși să vedem că avem din ce în ce mai mulți investitori femei care iau decizii foarte bune de investiţii.

Întrebat de ce ar avea nevoie piața românească de capital pentru a atrage mai mulți investitori, Nicolae Tudor a declarat: “În primul rând, pentru noi există o oportunitate foarte mare statutul de piață emergentă, dar acest statut de piață emergentă vine cu niște responsabilități.

  • “Avem din ce în ce mai multe exemple unde oamenii răuvoitori fură identitatea brokerilor și reușesc cumva, foarte ușor, să ia bani de la investitori și apoi să îi facă dispăruți. În nenumărate rânduri, am cerut ajutor atât reglementatorului, cât și Guvernului – avem nevoie să facem cumva să protejăm investitorii”.

Avem un număr foarte mare de clienți care își deschid conturi special pentru obligațiuni de stat, fiindcă au încredere, dar ne este foarte greu să convertim acești clienți și încrederea lor spre emitenți care de fapt chiar o merită. Este unul dintre punctele noastre principale pe care ne focusăm  – să translatăm această încredere către emitenți, a declarat Nicolae TUDOR, Director Vânzări și Tranzacționare, Goldring, la cea de-a șaptea ediție a FORUMULUI PIEȚEI DE CAPITAL, organizat de Financial Intelligence.

Acesta a explicat: “Mă gândeam inițial să vorbesc despre oportunitățile din momentul de față. Este foarte ușor într-o piață în creștere să vorbim despre lucruri pozitive – am înregistrat o creștere 50% în volumele tranzacționate prin Goldring, avem o creștere a numărului de clienți cu 20% de la an la an.

Dar cred că mai important este să vorbim despre provocările din piaţa de capital, mai ales într-un moment de creștere.

Consider că cea mai mare provocare este lipsa de parteneriat în ecuația pieței de capital. Dacă stăm să ne gândim puțin la cum funcționează piața de capital, avem reglementator și operator de infrastructură, iar de cealaltă parte avem investitori și emitenți, dar, de fapt, mai avem un actor foarte important: intermediarii. Eu cred că, de fapt, toți actorii din această ecuație un rol la fel de important. Pentru noi este important să educăm și să protejăm investitorii, dar de cealaltă parte este important să educăm și să oferim acces la capital emitenților. Din acest punct de vedere, cred că cu toții putem face o treabă mult mai bună, pornind de la reglementator care cred că trebuie să înțeleagă perspectivele celorlalți participanți la Bursa de Valori și bineînțeles intermediarii și casele de brokeraj.

O altă provocare pentru noi, cu care ne luptăm în ultima vreme, este siguranța și încrederea pentru investitori. Avem din ce în ce mai multe exemple unde oamenii răuvoitori fură identitatea brokerilor și reușesc cumva, foarte ușor, să ia bani de la investitori și apoi să îi facă dispăruți. În nenumărate rânduri, am cerut ajutor atât reglementatorului, cât și Guvernului, este ceva ce se întâmplă din ce în ce mai mult și avem nevoie să facem cumva să protejăm investitorii.

De asemenea, lichiditatea este esențială. Cu cât e mai multă cu atât mai bine, însă nimeni nu a vorbit despre rolul Guvernului în această lichiditate pe piața de capital.

Dacă ne gândim aici la emiterea de obligațiuni de stat, ne gândim la investitori care vin la noi, dar nu merg spre emitenți, ci merg spre titlurile de stat. Avem un număr foarte mare de clienți care își deschid conturi special pentru obligațiuni de stat, fiindcă au încredere, dar de cealaltă parte, ne este foarte greu să convertim acești clienți și încrederea lor spre emitenți care de fapt chiar o merită. Este unul dintre punctele noastre principale pe care ne focusăm  – să aducem această încredere către emitenți, mai ales acolo unde lucrăm cu ei să construim de la zero și să ajungem în fața investitorilor cu un proiect care chiar merită”.

Despre profilul clientului de la Goldring, Nicolae Tudor a spus: “Suntem plăcut surprinși să vedem că avem din ce în ce mai mulți investitori femei care iau decizii foarte bune de investiţii. De cealaltă parte, profilul investitorului Goldring este omul care vrea un broker mai mic care-i oferă un serviciu mai personalizat. La noi, fiecare client are un broker alocat, pe care îl poate suna în orice moment, pentru orice problemă, fie de administrare, fie de informații despre piața de capital. De asemenea, noi suntem printre primii brokeri care am lansat servicii de consultanță, sunt foarte puțini consultanți autorizați în România, dar noi avem trei.

Deci, profilul nostru este în general clientul care preferă un serviciu mai personalizat”.

Întrebat de ce ar avea nevoie piața românească de capital pentru a atrage mai mulți investitori, Nicolae Tudor a declarat: “În primul rând, pentru noi există o oportunitate foarte mare statutul de piață emergentă, dar acest statut de piață emergentă vine cu niște responsabilități. Toată lumea vorbește despre oportunitatea extrem de mare pe care acest lucru o prezintă, însă va duce niște responsabilități foarte mari, fie că vorbim de Contrapartea Centrală și lichiditate, fie că vorbim de ASF și Depozitarul Central și taxele pe care investitorii străini le plătesc extra pentru tranzacțiile care sunt reprezentate ca OTC în România.

Investitorii străini internaționali mari nu sunt atât de încântați de piața de capital din România tocmai din cauza acestor constrângeri. Odată cu intrarea în emerging market și intrarea în indicii de emerging market, ei vor fi practic nevoiți să cumpere acțiunile companiilor românești, dar va fi interesant cum noi, operatorii de infrastructură și reglementatorul vom facilita și gestiona această relaționare cu ei. Sunt jucători importanți ca Blackrock, Millenium, care pot aduce un influx foarte mare de capital din România”.

Nicolae Tudor a lucrat la una din  cele mai mari case de brokeraj din lume, Bank of America, unde a servisat hedge-fund-urile. Întrebat cum se vedea piața românească de capital de la Bank of America și cum o vede acum, oficialul Goldring a spus: “Să fiu foarte sincer, nu mă uitam la piața de capital din România, la nivel mondial cred că toți suntem conștienți că suntem destul de mici. În schimb pe piața de emerging market și în echipele de emerging market va fi nevoie să se arunce o privire asupra noastră și atunci când avem acest reflector pe noi este foarte important cum gestionăm relaționarea cu investitorii internaționali mari.

Banca Transilvania, BRD, Hidroelectrica ne-au pus pe hartă, există volume spre România, pe acțiunile cele mai lichide și cu capitalizarea cea mai mare, dar sigur se poate mult mai bine, sunt foarte mulți bani în fondurile internaționale care pot veni către piața de capital din România”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!