30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Norofert anunță finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare și multiplicare microorganisme pentru agricultură, în urma unei investiții de 3 milioane lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cercetarea și dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creștere pe termen mediu și lung, cel mai puternic diferențiator într-o piață europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie...

Prima etapă a proiectului marchează finalizarea construcției unui laborator de dimensiuni medii, reprezentând un spațiu tehnologic avansat și bine echipat, în care compania a investit 3 milioane de lei.

Etapa a doua a proiectului va începe spre finalul anului 2024, iar valoarea totală a investiției se va ridica la peste 6 milioane de lei.

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), anunță finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare și multiplicare microorganisme pentru utilizare în agricultură. Laboratorul este situat în incinta fabricii de inputuri din Filipeștii de Pădure, deținută de companie, și este singurul de acest tip din România. Acest laborator are capacitatea nu doar de a produce materii prime necesare fabricii, ci și de a comercializa tulpini de microorganisme în formă lichidă sau solidă, cu tehnologii adaptate cerințelor piețelor locale și internaționale, potrivit unui comunicat.

Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert: „Laboratorul de cercetare și multiplicare microorganisme este dotat cu echipamente de ultimă generație și permite realizarea unor cercetări complexe a proceselor de multiplicare a microorganismelor. Cercetarea și dezvoltarea de produse noi reprezintă pentru Norofert vectorul principal de creștere pe termen mediu și lung, cel mai puternic diferențiator într-o piață europeană în care marea majoritate a producătorilor nu au un departament de cercetare în companie. Astfel, un element cheie pentru investiția în laborator este și adresabilitatea sa internațională.”

Un aspect important al acestei prime etape îl reprezintă colaborarea strânsă dintre echipa de cercetători și tehnicieni ai Norofert și Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) București. Astfel, compania are acces la expertiză științifică și resurse universitare, contribuind la izolarea și dezvoltarea microorganismelor deținute și înregistrate în nume propriu.

Produsele finite rezultate din activitatea de cercetare și multiplicare a laboratorului sunt proiectate să răspundă nevoilor variate ale comunității agricole, oferind soluții inovatoare și sustenabile atât pentru agricultura convențională, cât și pentru cea ecologică. Acest laborator, unic în țară, se distinge prin flexibilitatea în producția de tulpini derivate noi, adaptate provocărilor schimbărilor climatice.

Prima etapă a proiectului marchează finalizarea construcției unui laborator de dimensiuni medii, reprezentând un spațiu tehnologic avansat și bine echipat, în care compania a investit 3 milioane de lei. Etapa a doua a proiectului va începe spre finalul anului 2024, iar valoarea totală a investiției se va ridica la peste 6 milioane de lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!