11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – OMV şi ADNOC vor pune la punct termenii fuziunii afacerilor din domeniul chimiei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gigantul petrolier Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) şi grupul energetic austriac OMV se pregătesc să reia discuţiile pentru a pune la punct termenii unei fuziuni care va da naştere unui gigant în domeniul chimiei, cu vânzări de peste 20 de miliarde de dolari pe an...

Trei surse au precizat că există mai multe aspecte care nu au fost încă soluţionate, iar două dintre surse au spus că firmele intenţionează să reia discuţiile încă din cursul acestei săptămâni.

În luna iulie a anului trecut, OMV a confirmat că a intrat în discuţii pentru a-şi uni divizia de petrochimie, Borealis (care produce mase plastice, produse chimice şi îngrăşăminte şi este controlată în proporţie de 75% de OMV, iar restul de 25% este deţinut de ADNOC), cu Borouge Plc, o companie de petrochimie listată la Abu Dhabi şi la care ADNOC deţine o participaţie de 54%, iar Borealis 36%.

Gigantul petrolier Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) şi grupul energetic austriac OMV se pregătesc să reia discuţiile pentru a pune la punct termenii unei fuziuni care va da naştere unui gigant în domeniul chimiei, cu vânzări de peste 20 de miliarde de dolari pe an, au declarat pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor, scrie Agerpres.

Trei surse au precizat că există mai multe aspecte care nu au fost încă soluţionate, iar două dintre surse au spus că firmele intenţionează să reia discuţiile încă din cursul acestei săptămâni. Încheierea unei tranzacţii este în continuare posibilă deoarece obstacolele existente pot fi depăşite, au precizat sursele.

În luna iulie a anului trecut, OMV a confirmat că a intrat în discuţii pentru a-şi uni divizia de petrochimie, Borealis (care produce mase plastice, produse chimice şi îngrăşăminte şi este controlată în proporţie de 75% de OMV, iar restul de 25% este deţinut de ADNOC), cu Borouge Plc, o companie de petrochimie listată la Abu Dhabi şi la care ADNOC deţine o participaţie de 54%, iar Borealis 36%.

Chiar dacă anterior sursele au dezvăluit că cele două părţi sunt aproape de un acord, mai există în continuare puncte care urmează să fie soluţionate, inclusiv garantarea locurilor de muncă din Austria, cerinţa unei listări la bursa de la Viena şi un preşedinte austriac pentru noua companie, susţin sursele citate de Reuters.

O posibilă opţiune ar fi o dublă listare, la Viena şi în Emiratele Arabe Unite (EAU), a precizat o altă sursă.

Solicitat să comenteze aceste informaţii, un purtător de cuvânt de la OMV a spus doar că cele două părţi sunt “implicate în negocieri”.

În luna octombrie 2023, directorul general de la OMV, Alfred Stern, a explicat că noua entitate, rezultată din fuziunea Borealis cu Borouge, ar putea fi listată pe bursă.

Termenii tranzacţiei ar urma să includă o infuzie de capital pentru a se asigura că cele două părţi să aibă aceeaşi participaţie în noua companie.

Cel mai mare acţionar la OMV este Guvernul austriac, urmat de Mubadala Investment Co., fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi. Anterior s-a anunţat că acţiunile deţinute de Mubadala la OMV ar urma să fie preluate de ADNOC.

Separat, grupul petrolier Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), companie controlată de stat, a anunţat luni că va aloca un buget de 23 de miliarde de dolari pentru proiecte în domeniul decarbonizării, în creştere faţă de ţinta anterioară de 15 miliarde de dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!