25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – ProCredit Bank anunță că va face apel în procesul cu ANPC – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ProCredit Bank anunță că va face apel în procesul cu ANPC, după ce, ieri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat, printr-un comunicat, că a câştigat procesul intentat de Procredit Bank, care a contestat sancţiunile aplicate în urma controlului efectuat în aprilie 2023.

Astăzi, ProCredit Bank a transmis: “Urmare a contestației formulate de ProCredit Bank, instanța a suspendat în data de 09.11.2023 efectele ordinului ANPC privind modul de calcul al ratelor la credite.

Referitor la soluția emisă de prima instanță, din data de 09.02.2024, privind anularea Procesului Verbal de contraventie, Banca urmează să formuleze apel.

ProCredit Bank anunță că va face apel în procesul cu ANPC, după ce, ieri, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat, printr-un comunicat, că a câştigat procesul intentat de Procredit Bank, care a contestat sancţiunile aplicate în urma controlului efectuat în aprilie 2023.

Astăzi, ProCredit Bank a transmis: “Urmare a contestației formulate de ProCredit Bank, instanța a suspendat în data de 09.11.2023 efectele ordinului ANPC privind modul de calcul al ratelor la credite. Astfel, măsurile dispuse de ANPC nu produc efecte până la soluționarea definitivă a litigiilor declanșate de bancă împotriva procesului verbal de contravenție și a ordinului ANPC.

Referitor la soluția emisă de prima instanță, din data de 09.02.2024, privind anularea Procesului Verbal de contraventie, Banca urmează să formuleze apel. Subliniem faptul că ProCredit Bank respectă cu strictețe prevederile legale care stabilesc modalitatea de contractare și rambursare a unui credit bancar, conform OUG 50/2010 și OUG 52/2016.

Modalitățile de calcul ale dobânzii din toate contractele ProCredit Bank sunt cele permise de lege, fiind similare cu practicile bancare la nivel national și european.

Clienții ProCredit Bank pot alege varianta ratelor egale sau descrescătoare, cu analiza riguroasă a capacității de rambursare. Astfel, clienții care doresc să aibă aceleași cheltuieli lunare în legătură cu creditul, pot alege rate lunare fixe, formate din dobânda calculată la soldul creditului din luna respectivă și o parte din sold, cu diminuarea progresivă a acestuia. Rambursarea prin rate descrescătoare este potrivită clienților care își doresc să achite lunar mai mult din soldul creditului, suportând o rată mai mare în primii ani de contract. În plus, clienții ProCredit Bank pot opta oricând să ramburseze anticipat parțial sau total creditele, ceea ce reduce, evident, valoarea dobânzilor viitoare.

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) au trimis în cursul anului trecut precizări privind interpretările apărute în spațiul public pe marginea declarațiilor oficialilor Autorității Naționale pentru Protecția

Consumatorilor (ANPC), cu privire la modalitatea de calcul și plată a ratelor la credite:

www.arb.ro/pozitia-asociatiei-romane-a-bancilor-privind-initiativa-anpc-de-sanctionare-a-bancilor-privind-modalitatea-de-rambursare-a-creditelor/

www.arb.ro/bancile-din-romania-respecta-legislatia-nationala-privind-modalitatea-de-calcul-a-ratelor/

Acestea susțin că băncile din România respectă legislația națională privind modalitatea de calcul a ratelor în conformitate cu OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori și/sau OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile.

ProCredit Bank își reafirmă angajamentul ferm de a oferi transparență și încredere în relația cu clienții, respectând întotdeauna legislația și standardele etice ale industriei bancare.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!