11.1 C
București
duminică, martie 26, 2023

Banking & Servicii financiare – Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 2 ani înregistrează cea mai mare scădere de 3 zile de după prăbușirea acțiunilor din 1987 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Randamentul Trezoreriei pe 2 ani s-a tranzacționat ultima dată la 4,06%, în scădere cu 53 de puncte de bază.

Randamentul a scăzut cu 100 de puncte de bază, sau un punct procentual, de miercuri, marcând cea mai mare scădere de trei zile de la 22 octombrie 1987, când randamentul a scăzut cu 117 puncte de bază.

Această mișcare a urmat prăbușirii bursiere din 19 octombrie 1987 – cunoscută sub numele de „Lunea Neagră”, în care S&P 500 a scăzut cu 20%, cea mai gravă scădere de o zi.

Investitorii s-au îndreptat luni spre obligațiuni guvernamentale americane, după prăbușirea Băncii Silicon Valley și, ulterior, sprijinirea guvernamentală a sistemului bancar. Graba acestora a făcut ca randamentele Trezoreriei să scadă.

Randamentul Trezoreriei pe 2 ani s-a tranzacționat ultima dată la 4,06%, în scădere cu 53 de puncte de bază. (1 punct de bază este egal cu 0,01%. Prețurile se mișcă invers randamentelor.)

Randamentul a scăzut cu 100 de puncte de bază, sau un punct procentual, de miercuri, marcând cea mai mare scădere de trei zile de la 22 octombrie 1987, când randamentul a scăzut cu 117 puncte de bază. Această mișcare a urmat prăbușirii bursiere din 19 octombrie 1987 – cunoscută sub numele de „Lunea Neagră”, în care S&P 500 a scăzut cu 20%, cea mai gravă scădere de o zi. Mișcarea a fost mai mare decât scăderea de 63 de puncte de bază care a avut loc la trei zile după atacurile din 11 septembrie.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a scăzut cu puțin sub 20 de puncte de bază, la 3,498%.

Prețurile au crescut, iar randamentele au scăzut pe fondul prăbușirii băncii Silicon Valley, care a început joia trecută. Autoritățile de reglementare au preluat banca vineri, după ce retragerile în masă de joi au dus la o fugă din depozitele bancare. Duminică, autoritățile de reglementare au anunțat că vor sprijini deponenții Silicon Valley Bank.

Pe măsură ce temerile legate de contagiune în sectorul bancar au crescut, mulți investitori s-au uitat la obligațiunile guvernamentale și la alte active tradiționale mai sigure.

De asemenea, șocul financiar i-a determinat pe investitori să reconsidere cât de agresivă va continua să fie Rezerva Federală cu creșterile ratelor dobânzilor, impulsionând scăderea randamentelor pe termen scurt. Banca centrală se întrunește săptămâna viitoare și se așteaptă în mare măsură să majoreze dobânzile pentru a noua oară din luna martie a anului trecut, dar asta a fost înainte ca săptămâna trecută să aibă loc  prăbușirea Silicon Valley Bank.

Goldman Sachs nu mai crede că Fed va majora ratele, invocând „stresul recent” din sectorul financiar. Cu toate acestea, prețurile pieței au indicat o înclinare solidă către o creștere de 25 de puncte de bază la reuniunea din 21-22 martie a Comitetului Federal pentru Piața Deschisă, potrivit unei estimări ale Grupului CME.

„În urma prăbușirii SVB, randamentele ratelor dobânzii au scăzut și, cel mai probabil, vor continua să scadă, deoarece mâna Fed este forțată să fie mai puțin solicitantă în lunile următoare, în timp ce se manifestă incertitudinea în sectorul bancar”, a declarat Jeff Kilburg, fondatorul și CEO al KKM Financial.

Randamentul titlurilor de trezorerie pe 2 ani a crescut la 5,085% săptămâna trecută, cel mai mare din iunie 2007, înainte de declinul brusc.

„Când frânezi, riști atât accidente economice, cât și financiare și tocmai am trăit un accident financiar”, a spus economistul Mohammed El-Erian la „Squawk Box” de la CNBC, referindu-se la campania agresivă de înăsprire a Fed.

Investitorii s-au pregătit, de asemenea, pentru o serie de date cheie privind inflația care urmează să fie publicate săptămâna aceasta.

Președintele Rezervei Federale Jerome Powell a indicat săptămâna trecută că viitoarea decizie a băncii centrale privind rata dobânzii va fi „dependentă de date”. Powell a sugerat, de asemenea, că ratele dobânzilor vor crește probabil mai sus decât se aștepta, pe măsură ce lupta Fed cu inflația continuă.

Economiștii Citigroup cred că Fed va continua cu o creștere de 25 de puncte de bază săptămâna viitoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!