11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Robinhood lansează serviciul de tranzacționare cu criptomonede în UE – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gigantul de brokeraj online Robinhood a anunţat joi că lansează o funcţie de tranzacţionare cu criptomonede în Uniunea Europeană, extinzându-se mai mult în afara Statelor Unite, în timp ce compania caută să profite de creşterea pe pieţele internaţionale...

Robinhood a spus că noul său produs cripto va permite clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină dintr-o gamă de peste 25 de monede, inclusiv bitcoin, ether, ripple, cardano, solana şi polkadot.

Compania speră să ofere mai multe criptomonede, precum şi capacitatea de a transfera şi de a ”paria” sau de a câştiga recompense din cripto în 2024.

  • Robinhood și-a lansat joi serviciul cripto în Uniunea Europeană, permițând utilizatorilor să cumpere și să vândă o gamă de peste 25 de monede digitale.

  • Câteva mari firme cripto din SUA apelează la Uniunea Europeană pentru creștere, după ce s-au confruntat cu o perioadă dificilă din partea autorităților de reglementare din Statele Unite.

Gigantul de brokeraj online Robinhood a anunţat joi că lansează o funcţie de tranzacţionare cu criptomonede în Uniunea Europeană, extinzându-se mai mult în afara Statelor Unite, în timp ce compania caută să profite de creşterea pe pieţele internaţionale, transmite CNBC.

Robinhood a spus că noul său produs cripto va permite clienţilor să cumpere, să vândă şi să deţină dintr-o gamă de peste 25 de monede, inclusiv bitcoin, ether, ripple, cardano, solana şi polkadot.

Compania speră să ofere mai multe criptomonede, precum şi capacitatea de a transfera şi de a ”paria” sau de a câştiga recompense din cripto în 2024.

Mişcarea marchează a doua extindere majoră a Robinhood în afara SUA, după ce a anunţat la sfârşitul lunii trecute că intenţionează să lanseze tranzacţii cu acţiuni pentru clienţii din Marea Britanie la începutul anului 2024.

Compania a deschis o listă de aşteptare în Regatul Unit săptămâna trecută pentru acest serviciu, care va oferi randamente de până la 5% din depozitele clienţilor.

Robinhood încearcă să-i atragă pe utilizatorii din UE să-i folosească serviciul, cu posibilitatea de a câştiga bitcoin gratuit pentru utilizatorii care tranzacţionează loturi şi recomandă aplicaţia prietenilor lor.  Compania va oferi utilizatorilor până la un bitcoin, pe baza unui procent din volumul lor lunar de tranzacționare și a numărului de utilizatori la care fac recomandarea, atunci când se înregistrează.

Extinderea are loc în timp ce mai multe firme de criptomonede importante din SUA apelează la Uniunea Europeană pentru creştere, după ce s-au confruntat cu o perioadă dificilă din partea autorităţilor de reglementare din Statele Unite.

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare – SEC a vizat mai multe firme cripto, inclusiv Coinbase şi Binance, cu procese care susţin că au încălcat legile privind valorile mobiliare.

Între timp, UE a propus un set cuprinzător de reglementări, numit Reglementarea pieţelor de criptoactive, care introduce reguli mai stricte pentru platformele de tranzacţionare criptografică şi emitenţii de aşa-numite monede stabile, monede legate de activele din lumea reală, cum ar fi dolarul american sau euro.

Johann Kerbrat, director general pentru Robinhood Crypto, a declarat că firma a ales UE ca prima piață țintă internațională pentru produsul său cripto, datorită dezvoltării în regiune a primului set cuprinzător de legi din lume, special adaptate pentru industria cripto.

„UE a dezvoltat una dintre cele mai cuprinzătoare politici din lume pentru reglementarea activelor cripto, motiv pentru care am ales regiunea pentru a ancora planurile de expansiune internațională ale Robinhood Crypto”, a spus Kerbrat într-un comunicat joi.

Robinhood a promovat, de asemenea, reguli de transparență și securitate în oferta sa europeană de cripto, pentru a convinge utilizatorii să tranzacționeze cu serviciul său. Compania a spus că va afișa în mod transparent spread-urile pe tranzacții, inclusiv reducerea pe care o primește firma din comenzile de vânzare și tranzacționare.

Robinhood a spus că nu combină niciodată monedele clienților cu fondurile de afaceri, în afara scopurilor operaționale, cum ar fi plata taxelor de rețea blockchain, și stochează toate monedele clienților săi în portofele “reci”, deconectate de la internet.

Robinhood a spus că are, de asemenea, o poliță de asigurare împotriva criminalității pentru a se asigura că o parte din activele deținute în sistemele sale de stocare sunt protejate împotriva pierderilor cauzate de furt, inclusiv a încălcărilor securității cibernetice. Polița este subscrisă de asiguratorii de la Lloyd’s.

Furtul de cripto a fost o mare problemă pentru industrie în ultimii câțiva ani, cu hack-uri majore ale rețelelor blockchain, ducând la scurgerea de milioane de monede digitale din portofelele utilizatorilor. Chiar luna trecută, platformele HTX și Heco legate de antreprenorul de renume Justin Sun au fost sparte cu o pagubă de 115 milioane de dolari.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!