27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – ROCA Industry devine companie listată pe Piața Reglementată a BVB, după doi ani de la debutul pe piața AeRO – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, a debutat astăzi, 11 martie, pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul bursier ROC1, ca urmare a transferului de pe piața AeRO.

ROCA Industry este prezentă pe piața de capital din ianuarie 2022, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7 milioane lei.

„Transferul ROCA Industry pe Piața Reglementată a bursei deschide sezonul listărilor din 2024, precum și noi oportunități de creștere pentru echipa ROCA prin accesul la o categorie nouă de investitori.

  • Valoarea companiei a crescut cu 23% în cei doi ani de prezență pe piața de capital, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7 milioane lei

ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, a debutat astăzi, 11 martie, pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul bursier ROC1, ca urmare a transferului de pe piața AeRO. ROCA Industry este prezentă pe piața de capital din ianuarie 2022, iar la momentul transferului avea o capitalizare de 234,7 milioane lei. Valoarea companiei a crescut cu 23% din momentul listării inițiale pe piața AeRO, din ianuarie 2022, potrivit unui comunicat.

Transferul ROCA Industry pe Piața Reglementată a bursei deschide sezonul listărilor din 2024, precum și noi oportunități de creștere pentru echipa ROCA prin accesul la o categorie nouă de investitori. Evoluția din ultimii doi ani a companiei a reprezentat un test al pieței de capital pe care ROCA Industry l-a trecut. Prezența de până acum pe piața de capital însumează tranzacții în valoare de peste 52,7 milioane lei cu acțiuni ROC1, compania fiind în ultimul an în top 10 lichiditate pe piața AeRO. Încurajăm echipa ROCA Industry, cât și pe alți emitenți, să folosească în beneficiul lor și al investitorilor mecanismele de finanțare pe care bursa le oferă”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

 „Am toată convingerea că, odată cu accederea Roca Industry pe Piața Principală, bursa noastră va fi mai valoroasă și mai atractivă. Și când spun asta, nu mă refer doar la capitalizarea de 250 de milioane de lei, ci la tot ceea ce acest holding aduce cu el: viziunea și ambiția de a consolida și a excela într-o piață fragmentată, demonstrând că suntem un motor de creștere sustenabilă; un model de business inovator care armonizează capitalul privat cu piața de capital și misiunea noastră de a perpetua și transforma afacerile antreprenoriale în adevărați campioni regionali”,  a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acționar majoritar al ROCA Industry.

În ultimul an acțiunea ROC1 a fost în top 10 lichiditate pe piața AeRO și s-a aflat în top 5 în indicele BETAeRO ca pondere. În cei doi ani de prezență pe piața AeRO investitorii au realizat peste 7.200 de tranzacții cu 5,48 milioane de acțiuni ROC1 în valoare totală de 52,7 milioane de lei.

„Acesta este un pas istoric pentru ROCA Industry, pentru întreaga noastră echipă și credem că pentru întreg sectorul industrial românesc. Debutul pe Piața Reglementată a BVB marchează o etapă majoră în strategia noastră de consolidare a poziției de lider în industria materialelor de construcții din România și de dezvoltare a unor campioni regionali redutabili, competitivi pe piețele europene. Nu în ultimul rând, aceasta este o nouă promisiune respectată din partea holdingului nostru și suntem determinați să valorificăm noile oportunități ale pieței de capital pentru a accelera creșterea și pentru a aduce valoare acționarilor, investitorilor și partenerilor care ne sunt alături”, a declarat Ioan-Adrian Bindea, CEO ROCA Industry.

„Piața AeRO demonstrează, prin fiecare transfer al unui emitent pe Piața Reglementată, că este locul potrivit de creștere și dezvoltare pentru companiile antreprenoriale românești. Este de asemenea spațiul potrivit pentru acomodarea cu piața de capital și cu regulile sale specifice. Evoluția ROCA Industry în cei doi ani de prezență pe AeRO, relația bună cu investitorii pe care au dezvoltat-o și creșterea capitalizării companiei reprezintă elemente care duc povestea ROCA într-o nouă etapă, de această dată pe Piața Reglementată”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Transferul acțiunilor ROCA Industry pe Piața Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners.

„Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a continua colaborarea cu ROCA Investments, iar după doi ani de la listarea ROCA Industry pe piața AeRO a Bursei de Valori Bucureșt, compania a făcut pasul spre Piața Principală a Bursei de Valori București. Totodată, ne bucurăm să vedem companii românești, precum ROCA Industry, care își doresc nu numai să crească afaceri de succes, dar și să construiască o temelie pe baza căreia să se dezvolte întreaga economie românească”, a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners.

Roca Industry este a cincea companie listată la Bursa de Valori București care trece de pe piața AeRO pe Piața Reglementată, după AROBS Transilvania Software (AROBS) în luna septembrie 2023, Safetech Innovations (SAFE) în luna februarie 2023, Chimcomplex Borzești (CRC) în ianuarie 2022 și Bittnet Systems (BNET) în iunie 2020.

ROCA Industry deține, direct și indirect, un număr de 9 jucători semnificativi din domeniul construcțiilor: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!