30.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Banking & Servicii financiare – Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, compania a terminat cu succes o nouă revizie generală a celei mai mari rafinării din România, în programul agreat și transmis tuturor acționarilor, la începutul lucrărilor pornite în data de 8 martie.

Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a declarat Florian Daniel Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Pe tot parcursul reviziei, reprezentanții acestor companii au avut întâlniri operaționale și de protecția muncii cu specialiștii din Rompetrol Rafinare și Rominserv, în acord cu politicile de siguranță și securitate ale Grupului KMG International.

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG Internațional (Rompetrol), a început procesele de repornire a instalațiilor de producție din rafinăria Petromidia Năvodari, după finalizarea în grafic a lucrărilor de mentenanță, recertificare și modernizare a unităților. Instalațiile vor intră etapizat în fluxul de producție, urmând să ajungă la capacitate optimă în cel mai scurt timp, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Astfel, compania a terminat cu succes o nouă revizie generală a celei mai mari rafinării din România, în programul agreat și transmis tuturor acționarilor, la începutul lucrărilor pornite în data de 8 martie.

„Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaționale și pe cele de siguranță. Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune și, prin eforturile colegilor noștri din Rompetrol Rafinare și Rominserv, repornim în condiții optime unul dintre principalii piloni ai stabilității energetice din România”, a declarat Florian Daniel Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), care s-a asigurat că toate proiectele, indiferent de dimensiune și importanță operațională, au fost executate de subcontractori, conform cerințelor beneficiarului reviziei – Rompetrol Rafinare.

„Specialiștii Rominserv au fost pe teren zi de zi, timp de aproape două luni și au supervizat fiecare acțiune întreprinsă de companiile subcontractate. În spate este o muncă laborioasă care a început la finalul reviziei din 2022. O revizie generală presupune eforturi și investiții majore, pe care noi trebuie le coordonăm în graficul impus de contextul de piață, care are nevoie de o rafinărie funcțională la capacitate ridicată”, a completat Daniel Brînzoi, Director General al Rominserv.

Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiție de circa 85 de milioane de dolari. Printre cele mai notabile sunt cele care au vizat înlocuirea reactoarelor din instalația de Hidrofinare Motorină, modernizarea și schimbarea unor componente și subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalația de Cocsare Întârziată. La acestea se adaugă și finalizarea lucrărilor de reconstrucție a instalației de Hidrocracare Blândă (MHC).

Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România și din alte țări europene, cu expertiză vastă în proiecte de asemenea anvergură. Pe tot parcursul reviziei, reprezentanții acestor companii au avut întâlniri operaționale și de protecția muncii cu specialiștii din Rompetrol Rafinare și Rominserv, în acord cu politicile de siguranță și securitate ale Grupului KMG International.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie și necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menită să asigure un grad ridicat de siguranță, atât instalațiilor tehnologice, cât și angajaților de pe platformă.

Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar și alte entități ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor.

Cu toate acestea, Rompetrol Rafinare crede în crearea unui cadru favorabil pentru viitoare investiții în capacitățile de producție, în cazul în care o potențială dezvoltare a activelor operaționale se va dovedi viabilă.

Pe tot parcursul reviziei, din stocuri proprii și cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania a asigurat necesarul de carburanți de pe piața internă și a onorat livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.

În 2024, Rompetrol Rafinare vizează procesarea a circa 5 milioane de tone de materii prime, din care să obțină randamente ridicate și volume mari de produse albe – 2,19 milioane de tone de motorine, respectiv 1,34 milioane de tone de benzine.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!