12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Banking & Servicii financiare – Societe Generale analizează o posibilă vânzare a diviziei din Germania – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Grupul bancar francez Societe Generale SA analizează o posibilă vânzare a diviziei de consumer finance din Germania, în cadrul planului directorului general Slawomir Krupa de a creşte valoarea băncii prin renunţarea la afacerile care nu au legătură cu operaţiunile de bază, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres. Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Societe Generale discută

Grupul bancar francez Societe Generale SA analizează o posibilă vânzare a diviziei de consumer finance din Germania, în cadrul planului directorului general Slawomir Krupa de a creşte valoarea băncii prin renunţarea la afacerile care nu au legătură cu operaţiunile de bază, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, Societe Generale discută cu consilierii o posibilă vânzare a Hanseatic Bank, o bancă cu sediul la Hamburg pe care o deţine împreună cu retailerul german Otto Group. Deţinută majoritar de Societe Generale încă din 2005, Hanseatic Bank oferă credite de consum, carduri de credit, asigurări şi operaţiuni de factoring.

Vânzarea Hanseatic Bank ar putea aduce Societe Generale câteva sute de milioane de euro, susţin sursele care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Înfiinţată în anul 1969, Hanseatic Bank a fost creaţia lui Werner Otto ca o modalitate pentru a permite clienţilor afacerii sale de retail să îşi finanţeze achiziţiile. Astăzi, Hanseatic Bank are o capitalizare de 445 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi. Divizia este una profitabilă şi generează o rentabilitate a capitalului propriu de 15%, potrivit unei surse.

Vânzarea Hanseatic Bank face parte dintr-un lung şir de tranzacţii pe care CEO-ul de la Societe Generale, Slawomir Krupa, le are în vedere şi care includ afacerile de custodie şi divizia de finanţare de echipamente ale băncii franceze. Krupa este presat de către investitori să îmbunătăţească preţul la care se tranzacţionează acţiunile SocGen.

În luna septembrie, Krupa a dezvăluit un plan strategic care oferă prioritate consolidării capitalului faţă de creşterea veniturilor, profitabilităţii şi recompensele către acţionari. Însă obiectivele pe care şi le-a propus Krupa, printre care şi o creştere anuală a veniturilor de 0% până la 2% în 2026, au fost considerate dezamăgitoare de către investitori, astfel că acţiunile Societe Generale au înregistrat o cotaţie în scădere cu peste 10% într-o singură zi.

Potenţiala vânzare a diviziei Societe Generale din Germania vine într-un moment în care grupul bancar britanic Barclays Plc caută, la rândul său, un cumpărător pentru operaţiunile de consumer-finance din Germania.

Dacă la începutul anilor 2000 concura de la egal la egal cu BNP Paribas, Societe Generale a trecut printr-o perioadă tumultoasă în ultimii 15 ani, marcată de pierderile puternice rezultate de pe urma tranzacţiilor dezastruoase făcute de către un trader, înainte de criza financiară din 2008, şi de ieşirea costisitoare din Rusia ca urmare a invadării Ucrainei.

Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 117.000 de angajaţi în 66 de ţări şi 25 de milioane de clienţi la nivel mondial.

În România, BRD – Groupe Société Générale operează o reţea de 451 de unităţi şi activele totale ale băncii se ridicau, la sfârşitul lunii martie 2023, la 70,5 miliarde lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!