16 C
București
joi, mai 23, 2024

Banking & Servicii financiare – TradeVille se plânge de practica de comisionare în piață pentru IPO-uri – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Per total, investitorii de retail au subscris, in prima zi peste 3.4 milioane de acțiuni, în valoare de aproximativ 77 milioane euro, aproximativ 30% din tranșa de retail alocată.

Tradeville a transmis: “Rămânem, totuși, și cu un gust amar: practica de comisionare în piață pentru aceste IPO-uri face ca brokerii de retail (puținii care au mai rămas) să nu încaseze nici măcar 1 leu în această ofertă! Comisioanele se duc către brokerii ce tratează clienții instituționali...

Miriam Andrei, Director General TradeVille: “Suntem fascinați de interesul extraordinar pe care investitorii de retail îl manifestă pentru listarea Hidroelectrica.

Brokerul TradeVille, dedicat în special clienților de retail, se plânge de practica de comisionare în piață pentru IPO-uri, potrivit unui comunicat transmis, ieri.

De la startul subscrierii la oferta Hidroelectrica (vineri), Tradeville anunță că  a înregistrat 1520 clienți noi și 5190 alimentări. Per total, investitorii de retail au subscris, in prima zi peste 3.4 milioane de acțiuni, în valoare de aproximativ 77 milioane euro, aproximativ 30% din tranșa de retail alocată.

Tradeville a transmis: “Rămânem, totuși, și cu un gust amar: practica de comisionare în piață pentru aceste IPO-uri face ca brokerii de retail (puținii care au mai rămas) să nu încaseze nici măcar 1 leu în această ofertă! Comisioanele se duc către brokerii ce tratează clienții instituționali,  în timp ce brokerii de retail ajung mai degrabă să piardă bani din gestionarea unui astfel de efort uriaș.

Toate acestea vin într-un an în care brokerii de retail au pierdut bani din operațiunile de retail în fiecare lună. Acest lucru limitează resursele alocate pentru dezvoltare și elimină orice formă de avantaj competitiv pe care brokerii români l-ar fi putut avea în fața celor străini”.

Miriam Andrei, Director General TradeVille: “Suntem fascinați de interesul extraordinar pe care investitorii de retail îl manifestă pentru listarea Hidroelectrica. Cei aproape 30 de ani de istorie ai TradeVille își spun cuvântul: doar de la pornirea ofertei publice, am depășit cu 1200% media zilnică de deschideri de cont și cu 700% media numărului de alimentări din luna mai 2023.

Sunt cifre care presupun însă foarte, foarte multă muncă. Pentru a acoperi valul de cereri de deschideri de cont, peste 30 de profesioniști au lucrat non-stop și peste weekend pentru a verifica, implementa și activa conturile nou deschise. Suntem aici, în continuare, să asistăm gratuit toți investitorii din România să participe la cel mai mare IPO de pe BVB. Estimăm că vom procesa peste 95% din cereri în maxim 24h.”

Până miercuri, 4 iulie, la ora 12:00, se derulează oferta de vânzare de acțiuni la Hidroelectrica (sub tickerul H2O).

Fondul Proprietatea vrea să vândă la BVB 17,34% din deținerea sa în Hidroelectrica. Subscrierea minimă este de 50 de acțiuni, echivalentul a 5600 de lei, neexistând o subscriere maximă.

În primele 5 zile ale ofertei, investitorii de retail beneficiază de un discount de 3%. Admiterea la tranzacționare a acțiunilor Hidroelectrica este așteptată în jurul datei de 12 iulie.

ASF a aprobat prospectul IPO-ului Hidroelectrica; Intervalul de preț între 94 RON și 112 RON pe acțiune – VEZI PROSPECTUL

IPO Hidroelectrica – Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica și Johan Meyer, Directorul General al Franklin Templeton Romania susțin o conferință de presă – LIVE VIDEO

 

Cum subscriu la oferta Hidroelectrica (informații pentru micii investitori)

 

Nicu Marcu, ASF: Listarea Hidroelectrica la Bursa de la București este cea mai mare din istoria pieței noastre de capital și chiar din regiune și va deveni un punct de referință pentru bursa românească

IPO – Hidroelectrica intenționează să distribuie, cu titlu de dividende ordinare, minimum 90% din profitul net anual – prospect

 

Cum subscriu la oferta Hidroelectrica (informații pentru micii investitori)

 

Badea (Hidroelectrica): Tranşa de retail este una extrem de generoasă, 15% din oferta Fondului Proprietatea

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!