16 C
București
joi, mai 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Traian Halalai: Exim Banca Românească este una dintre instituţiile-cheie privind aderarea României la OCDE – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Exim Banca Românească este una dintre instituţiile-cheie ale susţinerii procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), proiect de ţară cu o semnificaţie similară celor legate de aderarea la UE şi NATO, a declarat preşedintele executiv al băncii, Traian Halalai. “Exim Banca Românească are o experienţă vastă în stabilirea poziţiilor

Exim Banca Românească este una dintre instituţiile-cheie ale susţinerii procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), proiect de ţară cu o semnificaţie similară celor legate de aderarea la UE şi NATO, a declarat preşedintele executiv al băncii, Traian Halalai.

“Exim Banca Românească are o experienţă vastă în stabilirea poziţiilor tehnice comune la nivelul UE în ceea ce priveşte instrumentele financiare prin care guvernele pot contribui la dezvoltarea comerţului mondial, ceea ce permite o integrare rapidă a practicilor OCDE pentru dinamizarea susţinerii exportului şi armonizarea politicilor companiilor locale cu cerinţele organizaţiei. În acest context, strategia Exim Banca Românească pe termen mediu şi lung continuă să aloce o poziţie semnificativă activităţii ECA, în special din perspectiva fluxului de informaţii şi asigurării sinergiilor în întreaga activitate a băncii comerciale, mai ales în problematica ESG şi a schimbărilor climatice. Am convingerea că participarea la dezbaterile grupurilor de lucru la nivel european şi al OECD va permite exportatorilor români integrarea în proiecte internaţionale de anvergură, prin tranzacţii complexe care să pună în valoare potenţialul companiilor româneşti”, a afirmat Traian Halalai, la Paris.

Potrivit unui comunicat al băncii, reprezentanţii Exim Banca Românească au participat la reuniunea Grupului de Lucru pentru Credite la Export al OECD, în vederea accederii României ca stat membru al acestuia.

Halalai a adăugat că prezenţa României printre statele membre OCDE confirmă nivelul de creştere a economiei şi permite valorificarea unor viitoare oportunităţi semnificative de investiţii, iar, prin prisma portofoliului de instrumente financiare, Exim Banca Românească se poziţionează ca un partener valoros în cadrul acestui proces, atât din perspectivă guvernamentală, cât şi la nivelul dinamicii de afaceri a companiilor locale.

Exim Banca Românească este singura instituţie financiară din România, specializată, cu rol de promovare a exportului, în concordanţă cu standardele Acordului OCDE privind creditele la export care beneficiază de susţinere oficială.

Consiliul OECD a adoptat la anul trecut decizia privind deschiderea discuţiilor de aderare cu România, care a primit astfel statutul de ţară candidată la aderare.

La 10 iunie 2022, Consiliul OCDE a adoptat Foaia de parcurs pentru procesul de aderare a României la Organizaţie. În cadrul acestui proces, România urmează a fi evaluată de 26 comitete sectoriale, conform principiilor-cheie pentru aderare, iar evaluările se vor desfăşura în paralel conform ritmului şi procedurilor stabilite de fiecare Comitet.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi, persoane fizice şi juridice, o gamă largă de produse şi servicii, adaptate nevoilor acestora.

Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească continuă să acţioneze pe segmentul garanţiilor şi asigurărilor de stat, conform mandatului primit din partea statului român.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!