14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Banking & Servicii financiare – Transelectrica: Centrul de Arbitraj de la Viena a admis pretenții ale domnului Adrian Goicea de peste 800.000 de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Adrian Goicea, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotărârea AGA nr.4/2021, a înregistrat acum peste un an pe rolul Centrului de Arbitraj de la Viena cererea de arbitraj ARB-5724, valoarea pretențiilor acestuia fiind de 838.728 lei (principal) reprezentând compensații în baza contractului de mandat încheiat în aplicarea Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor nr.

În vara anului 2021, când a fost schimbat din funcție, Adrian Goicea ne-a declarat că nu a primit o motivaţie clară pentru revocarea din funcţie: ”Transelectrica mergea foarte bine.

Centrul de Arbitraj de la Viena a admis pretenții ale domnului Adrian Goicea de peste 800.000 de lei, potrivit informațiilor transmise de Transelectrica.

Compania anunță: “Ca urmare a soluționării cererii de arbitraj ARB-5724 Goicea Adrian (RO) vs. Transelectrica (RO),  Centrul de Arbitraj de la Viena, prin Hotărârea arbitrală, a admis pretenții ale domnului Adrian Goicea (reclamant) împotriva Companiei (parată) după cum urmează:

– plata sumei de 186.384 RON reprezentând compensația de neconcurență potrivit contractului de mandat, la care se adaugă accesorii;

– plata sumei de 605.748 RON reprezentând compensația de denunțare aferentă indemnizațiilor fixe brute lunare rămase până la sfârșitul mandatului potrivit contractului de mandat, la care se adaugă accesorii;

– plata sumei de 46.596 RON reprezentând componentă variabilă potrivit contractului de mandat, la care se adaugă accesorii.

Compania a fost obligată totodată la plata unor costuri și cheltuieli arbitrale”.

Adrian Goicea, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotărârea AGA nr.4/2021, a înregistrat acum peste un an pe rolul Centrului de Arbitraj de la Viena cererea de arbitraj ARB-5724, valoarea pretențiilor acestuia fiind de 838.728 lei (principal) reprezentând compensații în baza contractului de mandat încheiat în aplicarea Hotărârii Adunării Generale a Acționarilor nr. 9/28.09.2020.

În vara anului 2021, când a fost schimbat din funcție, Adrian Goicea ne-a declarat că nu a primit o motivaţie clară pentru revocarea din funcţie: ”Transelectrica mergea foarte bine. Iar un lucru care merge bine trebuie lăsat să meargă la fel. Nu cred că îşi avea rostul o măsură administrativă de genul acesta, când compania este pe profit.

Într- un cuvânt, compania merge bine. Nu ni s-a spus nimic, nu a motivat nimeni revocarea noastră. Singurele opoziții au fost atunci când nu s-au aprobat situațiile financiare, referitor la împărțirea profitului. Directoratul a făcut o propunere ca orice administrator, SGG, care este și acționarul majoritar, nu a fost de acord, şi a amendat-o. Până la urmă am transcris-o exact cum a vrut acționarul majoritar. S-a rezolvat și această problemă. Nu au fost nereguli cu privire la situațiile financiare. Auditorul le-a auditat de două ori. În plus, profitul este considerabil pentru stat. Repet, nu știu care ar fi motivul revocării noastre”.

 

Transelectrica: Adrian Goicea, fost președinte al Consiliului de Supraveghere, a depus cerere la Centrul de Arbitraj Viena, valoarea pretențiilor fiind 838.728 lei

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!