35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Banking & Servicii financiare – Un fost angajat Allianz pledează vinovat pentru fraudă din cauza prăbușirii fondurilor de 7 miliarde de dolari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un fost manager de fonduri Allianz (ALVG.DE) a pledat vineri vinovat pentru rolul său într-o prăbușire a fondurilor de investiții private, declanșată de pandemie, care a cauzat pierderi estimate la 7 miliarde de dolari pentru investitori...

Gregoire Tournant, 57 de ani, din Basalt, Colorado, a recunoscut două acuzații de fraudă a consilierului de investiții la o audiere în fața judecătorului șef Laura Taylor Swain de la tribunalul federal din Manhattan.

Tournant a fost de asemenea de acord să renunțe la 17,5 milioane de dolari câștiguri obținute, inclusiv bonusuri care au fost umflate de frauda sa.

Un fost manager de fonduri Allianz (ALVG.DE) a pledat vineri vinovat pentru rolul său într-o prăbușire a fondurilor de investiții private,  declanșată de pandemie, care a cauzat pierderi estimate la 7 miliarde de dolari pentru investitori, potrivit Reuters.

Gregoire Tournant, 57 de ani, din Basalt, Colorado, a recunoscut două acuzații de fraudă a consilierului de investiții la o audiere în fața judecătorului șef Laura Taylor Swain de la tribunalul federal din Manhattan.

El riscă până la 10 ani de închisoare la sentința din 16 octombrie. Tournant a fost de asemenea de acord să renunțe la 17,5 milioane de dolari câștiguri obținute, inclusiv bonusuri care au fost umflate de frauda sa.

Cazul a provenit din prăbușirea din martie 2020 a fondurilor structurate Alpha ale asigurătorului german, acum dispărute, pe care Tournant le crease și le supraveghease în calitate de director de investiții.

În mai 2022, Allianz a fost de acord să plătească mai mult de 6 miliarde de dolari, iar unitatea sa de gestionare a activelor din SUA a pledat vinovată de fraudă a valorilor mobiliare pentru a rezolva anchetele guvernamentale privind colapsul. Alți doi foști administratori de fonduri Allianz au pledat vinovați în acel moment.

Fondurile Structured Alpha au pariat puternic pe opțiunile pe acțiuni, într-o manieră concepută pentru a limita pierderile în cazul vânzării acceleratede acţiuni, pe care Tournant a comparat-o cu o formă de asigurare.

Procurorii au spus că Tournant a indus în eroare investitorii cu privire la riscurile fondurilor, modificând datele de performanță și abătându-se de la strategia de acoperire promisă, și a obstrucționat o anchetă a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, îndemnând un coleg să mintă.

Fondurile aveau cândva peste 11 miliarde de dolari în active gestionate, dar au pierdut aproximativ 7 miliarde de dolari în februarie și martie 2020, când începutul pandemiei a declanșat o panică pe piața mondială. Înainte de a pleda vinovat, Tournant a recunoscut că a furnizat informații înșelătoare investitorilor.

„Știam că această conduită este greșită”, a spus Tournant judecătorului.
Procurorii au spus că frauda a avut loc din 2014 până în martie 2020, Tournant fiind plătit cu peste 60 de milioane de dolari în acea perioadă.

Tournant a pledat anterior nevinovat pentru cinci capete de acuzare, inclusiv fraudă de consilier de investiții, fraudă cu valori mobiliare, conspirație și obstrucție.
El acuzase, de asemenea, firma de avocatură Sullivan & Cromwell, care îl reprezentase pe el și pe Allianz, că l-a făcut țap ispășitor după ce Allianz a decis să coopereze cu procurorii federali.

Swain a respins cererea lui Tournant de a respinge dosarul penal în august anul trecut.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!