35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – Adrian Dobre, country manager Eurowind Energy: Energia regenerabilă nu este o energie alternativă, ci reprezintă soluţia principală – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul danez Eurowind Energy are un pipeline de proiecte solare şi eoliene în România ce ajunge la 4 GW, 18% reprezintă proiecte fotovoltaice şi 82% proiecte eoliene, acesta fiind unul dintre cele mai ambiţioase portofolii anunţate pe plan local în noul val regenerabil...

Spre exemplu, România are în acest moment 3.000 MW în proiecte de energie eoliană care contribuie cu 15% la producţia de energie locală şi abia anul trecut, după o pauză de un deceniu, au apărut noi turbine conectate la sistem.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

♦ În şirul lung al autorizaţiilor pe care trebuie să le obţină un investitor în energie verde, Autoritatea Aeronautică are şi ea rolul ei în zona de provocări, dar accesul la reţea rămâne cel mai frecvent hop peste care trebuie să treacă un proiect ♦ Cu toate acestea, investiţiile merită, pentru că energia verde nu este alternativa, ci soluţia, spune Adrian Dobre, country manager al Eurowind Energy.

Grupul danez Eurowind Energy are un pipeline de proiecte solare şi eoliene în România ce ajunge la 4 GW, 18% reprezintă proiecte fotovoltaice şi 82% proiecte eoliene, acesta fiind unul dintre cele mai ambiţioase portofolii anunţate pe plan local în noul val regenerabil. Spre exemplu, România are în acest moment 3.000 MW în proiecte de energie eoliană care contribuie cu 15% la producţia de energie locală şi abia anul trecut, după o pauză de un deceniu, au apărut noi turbine conectate la sistem. Într-un interviu realizat pentru ediţia actuală a Anuarului ZF Energie, Adrian Dobre, country manager Eurowind Energy, vorbeşte despre planurile grupului danez privind piaţa locală, provocări, dar mai ales despre motivele pentru care merită ca aceste provocări să fie depăşite.

Care sunt provocările legate de construcţia unui proiect eolian de la zero în România în acest moment?

În etapa de dezvoltare, provocările centrale sunt accesul la reţeaua electrică şi obţinerea avizelor de la Autoritatea Aeronautică. În etapă de  construire aş nominaliza asigurarea echipamentelor şi dispo­ni­bilitatea contractorilor. Aceste provocări sunt similare cu cele pe care le întâlnim şi în alte pieţe dintre cele 16 în care suntem prezenţi.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!