2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Energie – Cum se conduce energia în România: politicienii lucrează intens pentru a crea o nouă OUG care să modifice o lege publicată în Monitorul Oficial în urmă cu doar o săptămână. Declaraţiile se scot, toată lumea are energie ieftină, indiferent de câte case are – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ La doar o săptămână după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind schema de sprijin pentru facturile la energie, lege prin care se introduc declaraţiile privind locurile de consum, politicienii au început să lucreze intens la o ordonanţă de urgenţă care să modifice legea astfel încât toţi consumatorii casnici să primească energia plafonată...

27/2022 privind mă su rile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în peri oada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023, pre cum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

Virgil Popescu, ministrul energiei: Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligaţia să dea o declaraţie pe proprie răspundere, anunţ că situaţia este în curs de rezolvare

La doar o săptămână după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind schema de sprijin pentru facturile la energie, lege prin care se introduc declaraţiile privind locurile de consum, politicienii au început să lucreze intens la o ordonanţă de urgenţă care să modifice legea astfel încât toţi consumatorii casnici să primească energia plafonată, indiferent de numărul de case deţinute sau de contractele de furnizare Preşedintele însuşi are 5 case şi ar fi avut o mică dilemă în depunerea declaraţiilor privind punctele de consum de energie.

Doar pentru exemplificare, noul nume al ordonanţei ar putea fi următorul: Ordo­nan­ţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea legii 357 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de ur­genţă a Guvernului nr. 27/2022 privind mă­su­rile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în peri­oada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, pre­cum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei.

Pe scurt, Guvernul României a instituit schema de sprijin în noiembrie 2021, prin OUG 118. Apoi schema a fost modificată prin OUG 27/2022, OUG 119/2022, Legea 357 şi posibil va fi modificată încă o dată printr-o nouă OUG.

Ceea ce este remarcabil este că legea a fost promulgată abia în urmă cu o săptă­mână, iar acum politicienii vor să o schimbe din nou după ce furnizorii au lucrat la ghiduri privind completarea declaraţiei, iar oamenii au stat la cozi pentru a depune documentele.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!