6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Energie – Ondrej Safar, CEO CEZ România, compania cu cei mai mulţi prosumatori: În 2033, 17% dintre consumatorii din zona noastră vor deveni prosumatori. Trebuie să ne gândim de acum cum vom recicla panourile sau bateriile maşinilor electrice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Safar adaugă că pentru anul acesta, compania de distribuţie a energiei a grupu lui CEZ în România, Distribuţie Energie Oltenia (DEO), are un bu get, asigurat din surse pro prii, de 321 de mili oane de lei.

„Pentru următorii 10 ani esti măm că sunt nece sari peste 380 mi lioane de euro pen tru tran ziţia de la re ţeaua clasică către re ţeaua Green-SMART în condiţiile în care se men ţine acest trend de trece re de la consumatorul pasiv la consu matorul activ - prosumatorul.“ Dincolo de fondurile proprii...

Ondrej Safar, CEO CEZ România: Pentru a parcurge drumul de la prosumator la economie circulară, trebuie să acordăm o importanţă crescută uzurii morale şi fizice a tehnologiei folosite pentru producerea şi stocarea energiei. Este important să gândim din timp modul în care ne vom debarasa de panourile şi bateriile uzate în momentul în care le înlocuim şi cum putem recicla aceste materiale, astfel încât emisiile de carbon să fie aproape zero.

♦ În entuziasmul de a monta panouri solare pe orice suprafaţă şi de a cupla la reţea cât mai multe maşini electrice, se acordă foarte puţină importanţă subiectului reciclării acestor echipamente ♦ Fără un răspuns clar pentru această problemă, discuţia despre economie circulară rămâne doar o discuţie, atrage atenţia Ondrej Safar, CEO al CEZ România.

CEZ are în România peste 1,4 milioane de consumatori de energie, cel mai mare parc eolian local, 600 MW în Do­brogea, şi cel mai mare nu­măr de prosumatori deja conectaţi la reţea­ua administrată de compania care acoperă regiunea Olteniei.

„Estimăm că aproximativ 17% dintre consumatorii din zona DEO (Distribuţie Energie Oltenia) vor deveni prosumatori până în anul 2033. În acest an, am depăşit valoarea de 1%“, spune Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Safar adaugă că pentru anul acesta, compania de distribuţie a energiei a grupu­lui CEZ în România, Distribuţie Energie Oltenia (DEO), are un bu­get, asigurat din surse pro­prii, de 321 de mili­oane de lei. „Pentru următorii 10 ani esti­măm că sunt nece­sari peste 380 mi­lioane de euro pen­tru tran­ziţia de la re­ţeaua clasică către re­ţeaua Green-SMART în condiţiile în care se men­ţine acest trend de trece­re de la consumatorul pasiv la consu­matorul activ – prosumatorul.“ Dincolo de fondurile proprii, DEO îşi propune să a­tragă din surse externe peste 200 de mili­oane de euro, bani care ar ur­ma să fie folo­siţi în domeniul digitalizării şi automatizării, precum şi în: contorizare inteligentă, gestio­narea datelor, colectarea şi ma­nagementul datelor, SCADA, SMART grid, gestionare con­gestii şi servicii de flexibilizare.

„Nu mai putem gestiona ma­nual această tranziţie de la con­sumator la prosumator şi în­tr-o etapă ulterioară, la o comu­nitate de prosumatori.“

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!