30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – România atrage în premieră o investiţie de peste 1 miliard de euro: belgienii de la ABEE vor să construiască la Galaţi o fabrică de baterii pentru maşini electrice de 1,4 miliarde de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ ABEE, o firmă cu 20 de angajaţi înfiinţată în 2019, vrea să construiască la Galaţi o fabrică de 22 GWh, capacitate suficientă pentru a livra anual baterii pentru peste 350.000 de maşini Volkswagen ID3 ♦ Este prima unitate din România care anunţă de la început livrarea pentru automobile electrice.

Belgienii de la Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) au anunţat oficial demararea proiectului noii fabrici de baterii litiu-ion pe care o vor construi la Galaţi, în urma unei investiţii de 1,4 miliarde de euro.

„Romvolt este un proiect de fabrică de baterii litiu-ion din Galaţi, România, cu o capacitate totală de producţie de 22 GWh şi investiţie totală de 1,4 miliarde de euro.

♦ ABEE, o firmă cu 20 de angajaţi înfiinţată în 2019, vrea să construiască la Galaţi o fabrică de 22 GWh, capacitate suficientă pentru a livra anual baterii pentru peste 350.000 de maşini Volkswagen ID3 ♦ Este prima unitate din România care anunţă de la început livrarea pentru automobile electrice.

Belgienii de la Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) au anunţat oficial demararea proiectului noii fabrici de baterii litiu-ion pe care o vor construi la Galaţi, în urma unei investiţii de 1,4 miliarde de euro. Investiţia a fost parafată la primăria din Ninove, Bel­gia, alături de ministrul economiei, Ştefan-Radu Oprea, fostul ministru al economiei Florin Spătaru alături de premierul belgian Alexander de Croo şi primarul municipiu­lui Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Potrivit presei belgiene investiţia de la Galaţi de 1,4 mld. euro va fi susţinută din bani de la bănci de investiţii dar şi de la guvernul României. Bateriile vor fi produse pentru maşini electrice dar şi pentru stocarea energiei regenerabile.

„Romvolt este un proiect de fabrică de baterii litiu-ion din Galaţi, România, cu o capacitate totală de producţie de 22 GWh şi investiţie totală de 1,4 miliarde de euro. Pro­ducţia de baterii este crucială pentru UE datorită situaţiei actuale a pieţei în care China domină aprovizionarea cu baterii Li-ion. Sunt necesare mai multe capacităţi de producţie în viitor pentru a satisface cererea europeană aflată în creştere. Romvolt va furniza baterii în principal pentru industria auto, în România aflându-se Renault/Dacia şi Ford, dar şi pentru piaţa staţionară, de­oarece stocarea este necesară pentru tranziţia la energie regenerabilă“, au transmis într-un comunicat, reprezentanţii companiei ABEE.

ABEE a fost înfiinţată la final de 2019 de către Noshin Omar, un fost profesor al Free University din Bruxelles, care a renun­ţat la cariera academică pentru a se con­centra pe dezvoltarea de acumulatori.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!