23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Energie – TESLA, despre fabrica de 450 de milioane de lei de la Brăila, anunţată din 2022, dar neîncepută: Avem opt luni de întârziere cauzate de îmbunătăţirile pe care vrem să le facem. Capacitatea proiectului se dublează – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

TESLA, despre fabrica de 450 de milioane de lei de la Brăila, anunţată din 2022, dar neîncepută: Avem opt luni de întârziere cauzate de îmbunătăţirile pe care vrem să le facem.

TESLA Energy Storage, compa nie înfiinţată în iunie 2022, dar care face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energe tice, inclusiv destinate stocării ener giei, ar fi trebuit să demareze anul tre cut construcţia unei fabrici de echi pamente pentru stocarea ener giei la Brăila.

♦ Noul termen pentru finalizarea fabricii de baterii de la Brăila, un proiect de 450 de milioane de lei în care sunt implicaţi cehii de la grupul industrial TESLA, este jumătatea anului viitor ♦ Anunţul privind realizarea fabricii datează din vara anului 2022, construcţiile trebuia să fie lansate la începutul anului 2023, termenul de finalizare fiind de un an ♦ În acest moment, lucrările nu au început ♦ Care sunt motivele?

TESLA Energy Storage, compa­nie înfiinţată în iunie 2022, dar care face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energe­tice, inclusiv destinate stocării ener­giei, ar fi trebuit să demareze anul tre­cut construcţia unei fabrici de echi­pamente pentru stocarea ener­giei la Brăila. Inves­ti­ţia se ridică la 450 de mi­lioane de lei (92 mil. euro), fiind susţinută printr-un ajutor de stat de 200 de mili­oa­ne de lei. Brăila este unul dintre cele mai vânate judeţe din România de noul val de inves­ti­tori în energie ver­de, potrivit unei cen­trali­zări realizate de ZF, iar siste­mele de stocare care ar fi trebuit produse de TESLA Energy Storage erau desti­nate inclusiv parcurilor eoliene şi solare. Lucrările ar fi trebuit demar­a­te la începutul anului trecut şi fina­lizate în termen de un an, dar în realitate şantierul nu a fost nici acum deschis.

„Întârzierea este cauzată de îmbunătăţirile pe care am decis să le aducem la construcţia clădirii şi la dis­punerea tehnologiei în interiorul unităţii. Acest lucru este legat de fap­tul că vom creşte capacitatea de pro­ducţie de la 2 GWh/an la 4 GWh/an. Întârzierile sunt de circa opt luni. Construcţiile vor fi finalizate în iunie 2025“, a declarat Dusan Lichar­dus, cofondator şi preşedintele con­si­liului de administraţie al grupului TESLA din Cehia, pentru ZF.

A­cesta a mai precizat că echipa­men­tele vor fi destinate cu precă­dere pieţei euro­pene. „Pentru toate lu­cră­rile pe care le a­vem de executat avem contractele sem­nate şi resursele necesare“, a mai spus Lichardus.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!