37.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – UPDATE: ISU Dobrogea despre incendiul de la Petromidia, cea mai mare rafinărie din România: Este o intervenţie foarte dificilă. Incendiul are loc la doi ani de la explozia în care şi-au pierdut viaţa 3 oameni. Ancheta nu e nici acum gata. Care este reacţia Rompetrol? ”Nu există victime. Angajaţii au fost evacuaţi” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Antonia Dumitriu a creat Irisphera, un business care le oferă magazinelor online un manechin virtual customizat, după o investiţie de 150.000 euro.

În urmă cu doi ani de zile, pe 2 iulie 2021, a izbucnit un incediu în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia.

Potrivit informaţiilor de la acel moment, 5 anajaţi ai companiei se aflau la locul accidentului.

Intervenţia de stigere a incediului izbucnit în această după-amiază la rafinăria Petromia din Năvodari, cea mai mare rafinărie din România, este caracterizat ca fiind o intervenţie foarte dificilă, a precizat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. Aceasta a mai precizat că la acest moment nu a fost înregistrat vreun deces, dar că acţiunea este în defăşurare.

Potrivit Mediafax, incediul de la rafinărie se manifestă la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost chemaţi pompieri din timpul liber, iar forţele vor fi suplimentate de la Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Bucureşti – Ilfov.Potrivit ISU Constanţa, incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficienţă a misiunii de stingere, la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

În urmă cu doi ani de zile, pe 2 iulie 2021, a izbucnit un incediu în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia. Potrivit informaţiilor de la acel moment, 5 anajaţi ai companiei se aflau la locul accidentului. Trei dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, deşi doi dintre ei au fost transferaţi pentru îngrijiri medicale în Germania. La acel moment, a fost lansată o anchetă privind cauzele exploziei, anchetă care nici până în acest moment nu a fost încheiată.

UPDATE: Reacţia Rompetrol

„În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice. Imediat, angajaţii instalaţiei au raportat incidentul către serviciul intern de situaţii de urgenţă şi către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autorităţile, conform procedurilor in vigoare. Nu există victime, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei au fost evacuati. Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenţii au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reuşit să limiteze impactul. In colaborare cu autorităţile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului şi remedierea situaţiei.”

 

  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!