♦ Anul trecut, ZF Power Summit a însemnat trei zile de eveniment, peste 75 de speakeri şi 20 de ore de transmisie live, peste 250 de participanţi în fiecare zi de conferinţă ♦ Anul acesta ducem mai departe ambiţia de a avea un eveniment complet, cu trei zile dedicate celor mai fierbinţi teme din energie, pe care le vom dezbate alături de unii dintre cei mai buni specialişti din piaţă.
Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România şi cea mai valoroasă companie a statului român, participă în calitate de speaker la cea de-a 14-a ediţie a ZF Power Summit.
Rezultatele operaţionale ale Hidroelectrica pentru anul 2024 reflectă condiţiile meteo puţin favorabile producţiei de energie hidro cu care compania s-a confruntat anul trecut. Astfel, producţia de energie a companiei a scăzut cu 21%, în timp ce energia vândută a scăzut cu 24%, arată raportul operaţional publicat de companie recent pe BVB. Compania urmează să îşi anunţe rezultatele pentru anul trecut pe 26 februarie.
În ce direcţii se poate dezvolta Hidroelectrica astfel încât să câştige protecţie în faţa condiţiilor meteo? Cum ar trebui să arate piaţa de energie în viziunea celui mai mare producător al statului? Aflaţi direct de la Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica, la ZF Power Summit 2025. La început de an 2025, după un final de 2024 care a dus la reaşezarea forţelor pe plan regional prin tranzacţii surpriză, Ziarul Financiar, prin ZF Power Summit, vrea ca alături de cei mai buni specialişti din domeniu să pună pe masă idei concrete de creştere, mutând optica spre regiune.
Astfel, tema pentru anul acesta depăşeşte graniţele locale şi este menită să sondeze oportunităţi regionale de creştere şi de colaborare în domeniul energiei. ZF Power Summit 2025 va avea ca scop, pe parcursul a trei zile de conferinţă, să răspundă la o întrebare: Power to the Region: Cum transformăm tranziţia energetică în competitivitate pentru industrie şi oportunităţi de dezvoltare?
Marea Neagră, gazul din ea şi potenţialul ei eolian sunt aici. Proiectele nucleare sunt aici. Startul operaţiunilor comerciale din cadrul terminalului GNL (gaz natural lichefiat) Alexandroupolis (Grecia) deschide piaţa către alte resurse. Polonia, la rândul său, investeşte susţinut în capacitatea sa de import de gaze prin intermediul terminalelor GNL şi este cu ochii pe achiziţii şi investiţii.
Dinamismul este fără precedent, dar cum se integrează aceste proiecte naţionale într-o logică de bunăstare a regiunii?
Aflăm la ZF Power Summit 2025, 26-28 februarie. Trei zile. Totul despre energie.
Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).