32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – Zsuzsa Bereschi, Horváth: De la prosumatori trebuie să ne gândim la comunităţi de energie. Mai departe, energia trebuie corelată cu politicile de dezvoltare a ţării – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Zsuzsa Bereschi, principal, energy & utilities, Horváth: Evoluţia pe care am avut-o în ultimii ani în ceea ce priveşte investiţiile în sectorul energiei a fost modestă, iar perspectivele sunt încă modeste, dacă ne comparăm cu ţări vest-europene.

Investiţiile în producţia de energie trebuie completate cu cele în zona de stocare şi de reţele, de la prosumatori individuali se poate ajunge la comunităţi de producători-consumatori de energie, dar foarte important este ca toate aceste dezvoltări să fie integrate într-un plan general de dezvoltare economică a României...

Zsuzsa Bereschi, principal, energy & utilities, Horváth: Evoluţia pe care am avut-o în ultimii ani în ceea ce priveşte investiţiile în sectorul energiei a fost modestă, iar perspectivele sunt încă modeste, dacă ne comparăm cu ţări vest-europene. Pe partea de legislaţie, reglementare şi politici avem nevoie de sprijinirea investiţiilor în producţie, dar foarte mult şi în partea de distribuţie.

Investiţiile în producţia de energie trebuie completate cu cele în zona de stocare şi de reţele, de la prosumatori individuali se poate ajunge la comunităţi de producători-consumatori de energie, dar foarte important este ca toate aceste dezvoltări să fie integrate într-un plan general de dezvoltare economică a României, a spus Zsuzsa Bereschi, principal, energy & utilities, Horváth, în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit 2024, cel mai mare eveniment realizat de ZF şi dedicat în totalitate sectorului energetic.

„Dacă vorbim despre investiţiile în produc­ţia de energie, ele trebuie să meargă mână în mână cu investiţiile în stocare. Bateriile vor fi pri­mul pas, dar după aceea avem nevoie de stocare pe scară mult mai largă, vorbim şi despre soluţii pe bază de hidrogen verde. Toate aceste lucruri vor influenţa direct preţul la consuma­torul final şi câtă vreme nu reuşim să dăm nişte semnale de stabilitate în piaţă, de revenire la nişte principii de funcţionare normale, de piaţă liberă, cred că va fi foarte greu. Investitorii, jucă­torii din piaţa de energie se confruntă cu nişte riscuri, iar aceste riscuri au costuri, iar aceste cos­turi sunt imediat reflectate în preţul la utili­zato­rul final“, a spus Zsuzsa Bereschi în cadrul in­tervenţiei sale.

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!