12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

IT & E-commerce – CAPEX.COM, un start-up fintech pornit din România face încă un pas spre fuziunea cu NAGA Group, un fintech german listat la bursa din Hamburg. Noul grup, cu o capitalizare estimată la peste 250 mil. $, va fi condus de fondatorul CAPEX, Octavian Pătraşcu. Printre acţionarii NAGA se numără şi fondul celebrului investitor american Peter Thiel – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

“NAGA Group, companie din spatele SuperApp-ului financiar NAGA.com, anunţă că Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din 12 aprilie a dat undă verde fuziunii cu CAPEX.com, cu un vot pozitiv istoric de 99,81%”, a anunţat compania locală.

„După aprobarea fuziunii, Octavian Pătraşcu devine unul dintre cei mai mari acţionari al noului grup NAGA, listat pe bursa din Frankfurt, alături de nume celebre, cunoscute la nivel mondial, precum FOSUN Group sau Apeiron, fondul detinut de Christian Angermeyer care a investit prin Elevat3 în parteneriat cu Founders Fund deţinut de Peter Thiel”, conform datelor transmise de CAPEX.

“Fuziunea strategică este concepută pentru a spori eficienţa financiară a NAGA, valorificând sinergiile dintre cele două companii (evaluarea internă arată că reducerile de costuri pot depăşi 10 milioane USD pe an)”.

Start-up-ul local fintech Key Way Group, care a dezvoltat sub brandul CAPEX.com o platformă internaţională de trading, a făcut un nou pas spre fuziunea cu fintechul german NAGA Group – respectiv a primit aprobarea acţionarilor companiei germane pentru tranzacţie, următorul pas fiind obţinerea aprobărilor de la autorităţile de reglementare relevante. Odată ce tranzacţia va fi finalizată, proiectul pornit din România va fi parte a grupului listat la bursă în Germania, CEO al entităţii fiind Octavian Pătraşcu, fondatorul CAPEX, cel care va fi şi unul dintre acţionarii principali.

Pătraşcu, antreprenor şi investitor în proiecte tech dar şi din alte industrii precum cea imobiliară sau de energie. El a fost şi unul dintre investitorii în proiectul smartwatchului local Vector Watch condus de Andrei Pitiş, care ulterior a fost vândut către Fitbit, care la rândul său a fost achiziţionat de Google.
“NAGA Group, companie din spatele SuperApp-ului financiar NAGA.com, anunţă că Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din 12 aprilie a dat undă verde fuziunii cu CAPEX.com, cu un vot pozitiv istoric de 99,81%”, a anunţat compania locală.
„Această AGEA a fost o premieră pentru mine din postura de CEO al Grupului NAGA şi sunt încântat că a dus la aprobarea fuziunii şi a noului Consiliu propus, cu o majoritate semnificativă. Acest vot ne va permite, după primirea aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, să executăm noul plan de afaceri. Extindem acoperirea globală a NAGA şi modernizăm SuperApp-ul pentru a oferi o adevărată experienţă <<all-in-one>>, unică în lumea fintech,” a declarat Octavian Pătraşcu.

Conform datelor comunicate investitorilor tranzacţia ar urma să necesite aprobarea autorităţilor de reglementare din cinci ţări.

„Pe baza cunoştinţelor actuale, NAGA presupune că tranzacţia necesită aprobarea următoarelor autorităţi de supraveghere”:
Cyprus Securities and Exchange Commission (CySeC), autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Cipru;
– Financial Services Authority (FSA), autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Seychelles;
– South African Financial Sector Conduct Authority (FSCA), autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Africa de Sud;
Abu Dhabi Global Market (ADGM) Financial Services Regulatory Authority (FSRA), autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite;
– Financial Services Commission (FSC), autoritatea de reglementare a serviciilor financiare din Mauritius”, conform documentelor publicate de NAGA Group.

Odată ce fuziunea va avea loc, Pătraşcu va conduce un grup în care va fi acţionar şi fondul de investiţii al celebrului investitor american Peter Thiel. „După aprobarea fuziunii, Octavian Pătraşcu devine unul dintre cei mai mari acţionari al noului grup NAGA, listat pe bursa din Frankfurt, alături de nume celebre, cunoscute la nivel mondial, precum FOSUN Group sau Apeiron, fondul detinut de Christian Angermeyer care a investit prin Elevat3 în parteneriat cu Founders Fund deţinut de Peter Thiel”, conform datelor transmise de CAPEX.

Prin combinarea celor două companii costurile vor fi reduse cu peste 10 mil. $ pe an, conform estimărilor companiei.

“Fuziunea strategică este concepută pentru a spori eficienţa financiară a NAGA, valorificând sinergiile dintre cele două companii (evaluarea internă arată că reducerile de costuri pot depăşi 10 milioane USD pe an)”.

În prezent Naga Group are o capitalizare bursieră de aproximativ 48 mil. euro.

După obţinerea aprobărilor, toate serviciile NAGA vor fi integrate într-o singură platformă integrată – NAGA SuperApp, un ecosistem unificat care va oferi utilizatorilor o gamă completă de servicii, de la tranzacţionare şi investiţii in acţiuni, la cripto, neo-banking şi managementul finanţelor personale.

“Noul NAGA va beneficia de o bază extinsă de peste 1,6 milioane de utilizatori înregistraţi până în prezent, cu un plan pentru a depăşi 5 milioane până în 2025/26. Deschiderea ecosistemului tehnologic al NAGA către clienţii existenţi ai Capex.com şi respectiv utilizarea infrastructurii internaţionale operaţionale şi de licenţiere a Capex.com pentru a optimiza baza de clienţi a NAGA va creşte semnificativ profitabilitatea grupului. După fuziune, NAGA va avea acces la echipele si şi prezenţa locală oferita de cele 9 birouri CAPEX.com. Comitetul Executiv al NAGA continuă să răscumpere în mod activ acţiuni de pe piaţă, arătând angajamentul personal de a adăuga valoare pentru acţionari”, conform anunţului.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=914098993125481″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!