12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

IT & E-commerce – Gigantul industriei de venture capital Andreessen Horowitz dă un semnal puternic că piaţa startup-urilor din tehnologie ar putea să-şi revină: a strâns 7,2 miliarde de dolari pentru mai multe fonduri, peste planul iniţial – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Ben Horowitz (stânga) şi Marc Andreessen. Sursa: captură YouTube Andreessen Horowitz, unul dintre giganţii industriei de fonduri de capital de risc, a anunţat marţi că a strâns 7,2 miliarde de dolari în cinci fonduri diferite, un semn de optimism pentru lumea startup-urilor din domeniul tehnologiei, care a fost marcată în ultimii doi ani de un

Ben Horowitz (stânga) şi Marc Andreessen. Sursa: captură YouTube

Andreessen Horowitz, unul dintre giganţii industriei de fonduri de capital de risc, a anunţat marţi că a strâns 7,2 miliarde de dolari în cinci fonduri diferite, un semn de optimism pentru lumea startup-urilor din domeniul tehnologiei, care a fost marcată în ultimii doi ani de un “îngheţ” al finanţărilor dar şi al unor exituri de substanţă, notează CNBC.

„Acest lucru marchează o etapă importantă pentru noi”, a scris Ben Horowitz, care a cofondat firma împreună cu Marc Andreessen în 2009.

Cea mai mare parte a noilor finanţări se află în fondul de creştere, care a obţinut 3,75 miliarde de dolari. Aceşti bani sunt investiţi în companii aflate în stadii mai avansate, care sunt considerate mai aproape de a se lista la bursă sau în afaceri cu capital intensiv care necesită finanţări mari.

Horowitz a precizat în postare că 1,25 miliarde de dolari vor fi dedicaţi infrastructurii, care include investiţii în inteligenţă artificială, în timp ce 1 miliard de dolari vor merge către investiţii în aplicaţii, 600 de milioane de dolari către jocuri şi alte 600 de milioane de dolari către ceea ce firma numeşte “American Dynamism”, sau „fondatori şi companii care susţin interesul naţional”. Domeniile vizate includ industria aerospaţială, apărarea, educaţia şi locuinţele.

Firma îşi propusese iniţial să strângă 6,9 miliarde de dolari de la investitori pentru un nou set de fonduri, inclusiv două cu accent pe inteligenţa artificială, a relatat anterior Bloomberg. Investiţiile în inteligenţa artificială au fost la mare căutare în Silicon Valley şi nu numai, în timp ce piaţa în general a fost în scădere.

Din 2021, când ofertele publice iniţiale în domeniul tehnologiei şi investiţiile în startup-uri au atins un nivel record, investitorii de risc şi-au închis portofelele. Inflaţia galopantă şi ratele dobânzilor în creştere în 2022 au împins investitorii să renunţe la activele riscante şi au forţat startup-urile care consumă numerar să reducă dramatic costurile.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!