17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

IT & E-commerce – Nu mai folosiți așa routerul WiFi! Experții avertizează că milioane de oameni pun dispozitivul în locul greșit – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Routerele WiFi ar trebui, de asemenea, să fie poziționate departe de metal, deoarece Ritter Communications susține că astfel semnalul poate fi diminuat Compania a adăugat: „Semnalul își pierde puterea cu cât te îndepărtezi de router, așa că ar trebui să fie plasat în apropierea zonei în care folosești cel mai mult Wi-Fi.

Nimic nu e mai frustrant decât o seară în care ți-ai propus să vezi serialul preferat, dar internetul îți dă peste cap toate planurile.

Dar acest lucru poate fi remediat cu o soluție simplă, deoarece experții susțin că mulți oameni își plasează routerele WiFi în locuri complet greșite.

Plasarea routerului în bucătărie sau în spații înghesuite, cele mai proaste alegeri

Plasarea routerului în bucătărie, prea jos sau în spații înghesuite sunt printre cele mai proaste alegeri pe care le puteți face, pentru că vă afectează semnalul, potrivit Ritter Communications. Semnalul slab se simte atunci când avem pereți din beton armat sau din cărămidă groasă.

În același timp semnalul devine mai slab atunci când routerul este pus undeva, după un perete, și semnalul nu trece perpendicular pe perete. Atunci semnalul practic ricoșează și doar o mică parte trece prin perete, potrivit Daily Mail.

Ferestrele, dulapurile și spațiile înghesuite pot încetini semnalul

În schimb, experții în internet susțin că routerele trebuie poziționate într-o zonă deschisă, unde este mai mult spațiu, permițând semnalului să se răspândească mai ușor în toată casa.

Potrivit Ritter Communications, „ferestrele, dulapurile și spațiile înghesuite pot încetini semnalul”. În plus, materialele de construcție, cum ar fi BCA-ul, cărămida și placajele pot împiedica  semnalul, așa că este indicat să găsiți o zonă larg deschisă pentru a plasa routerul.

Compania recomandă amplasarea routerului într-o zonă a casei care este mai folosită și ridicarea lui la cel puțin 1,5 – 2 metri de la sol. Cu toate acestea, bucătăria este considerată un loc care trebuie evitat din cauza aparatelor casnice, precum cuptorul cu microunde care poste să emită semnale interferente.

Unde nu ar trebui pus

Routerele WiFi ar trebui, de asemenea, să fie poziționate departe de metal, deoarece Ritter Communications susține că astfel semnalul poate fi diminuat Compania a adăugat: „Semnalul își pierde puterea cu cât te îndepărtezi de router, așa că ar trebui să fie plasat în apropierea zonei în care folosești cel mai mult Wi-Fi.

De exemplu, dacă nu lucrați niciodată la biroul de la etajul casei sau dintr- cameră mai depărtată, probabil că nu ar trebui să așezați routerul acolo. Routerul emite unde radio care se răspândesc și în jos. Plasarea routerului la o distanță bună de sol îmbunătățește raza de acțiune a semnalului”.

Introducerea unei parole

Menținerea la zi a tehnologiei și obținerea unor amplificatoare WiFi vor face ca semnalul de internet să fie optim. Ritter Communications sugerează că introducerea unei parole pe WiFi nu numai că îl va face mai sigur, dar va împiedica vecinii să vă acceseze internetul, făcându-l să funcționeze mai lent.

„Cu cât aveți mai multe dispozitive care vă accesează routerul Wi-Fi la un moment dat, cu atât conexiunea va fi mai lentă.”

Utilizarea foliei de aluminiu

Unul dintre cele mai bizare moduri prin care utilizatorii de internet pot îmbunătăți semnalul WiFi este utilizarea foliei de aluminiu. Cercetătorii de la Dartmouth College, Universitatea Columbia și UC Irvine au dezvoltat o tehnică folosind un reflector imprimat 3D învelit în folie.

Au folosit acest lucru pentru a construi un „zid virtual” care direcționează semnalul către zonele în care este mai necesar. „Nu numai că întărim semnalele wireless, ci facem ca acele semnale să fie mai sigure”, a explicat Xia Zhou, profesor asistent de informatică la Dartmouth.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!