21.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

IT & E-commerce – Pras Consulting, furnizor de soluţii şi servicii IT, afaceri de 6,8 mil. euro în 2023, plus 62%. „În 2023 am lucrat cu motoarele turate la maxim, având multe proiecte noi şi solicitante atât în mediul privat cât şi în public. În 2024 deja se conturează multe noi proiecte” – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Paul Roman, Director General şi fondator al Pras Consulting. Pras Consulting, furnizor de soluţii şi servicii IT, a închis anul 2023 cu o creştere de 62% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, ajungând la venituri de peste 6,8 milioane de euro – acestea fiind generate în proporţie de aproximativ 75% din relaţia cu

Paul Roman, Director General şi fondator al Pras Consulting.

Pras Consulting, furnizor de soluţii şi servicii IT, a închis anul 2023 cu o creştere de 62% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, ajungând la venituri de peste 6,8 milioane de euro – acestea fiind generate în proporţie de aproximativ 75% din relaţia cu parteneri din mediul privat, au transmis printr-un comunicat reprezentanţii companiei. Pras Consulting a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor de servicii IT, care în 2023 au ajuns la o pondere de 25%, diferenţa fiind reprezentată de licenţe, echipamente şi abonamente cloud.

„În 2023 am lucrat cu motoarele turate la maxim, având multe proiecte noi şi solicitante atât în mediul privat cât şi în public. Am livrat o serie de echipamente Lenovo de tip infrastructură hiperconvergentă (procesare, stocare, reţea şi virtualizare în aceeaşi unitate) foarte complexe şi am finalizat trei proiecte de digitalizare în administraţia publică. Totodată, ne-am mutat într-un sediu nou, iar echipa a ajuns la 23 de angajaţi. Toate aceste eforturi au avut însă rezultate deosebite, reuşind să avem o creştere anuală de aproximativ 62%, până la 6,8 milioane de euro”, a spus Paul Roman, Director General şi fondator al Pras Consulting.

În relaţia cu sectorul public, în 2023, Pras Consulting a finalizat trei proiecte majore de digitalizare, câştigate prin licitaţie, cel mai relevant fiind derulat la Consiliul Judeţean Ilfov şi integrând un sistem de automatizare a fluxurilor de lucru şi documentelor dedicat funcţionarilor publici, precum şi un portal de servicii online, dedicat interacţiunii cu cetăţenii.

„Din perspectivă tehnologică, în 2023, Pras Consulting a obţinut certificarea Platinum în relaţie cu Lenovo şi a devenit Microsoft Solutions Partner for Infrastructure. Ca servicii de securitate cibernetică, Pras a livrat în principal audituri de securitate, împreună cu partenerul Dataeye. Numărul de audituri executate în 2023 a crescut cu 25%, tot mai multe organizaţii dorind să-şi valideze arhitecturile şi procedurile de securitate, în contextul creşterii ameninţărilor”, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Planurile Pras Consulting pentru 2024 includ continuarea proiectelor de digitalizare în sectorul public, unde finanţările prin PNRR deschid numeroase oportunităţi. De asemenea, la clienţii din mediul privat, se conturează tot mai multe colaborări pentru modernizarea mediului IT şi migrarea la soluţii care integrează automatizări şi inteligenţă artificială (AI), în conformitate cu mersul curent al mediului de business.

„În 2024 ne vom concentra atenţia pe colaborările recurente pentru asigurarea unei funcţionări impecabile şi actualizarea tehnologiilor existente, dar deja se conturează şi multe proiecte noi. Ne dorim să acoperim cât mai bine zonele urbane dezvoltate şi de aceea vom angaja oameni care lucrează remote, pentru a fi cât mai aproape de clienţi. Din perspectiva resurselor umane, am remarcat încă de anul trecut o creştere a numărului de femei interesate să lucreze în IT şi care s-au prezentat la interviurile noastre, iar tendinţa se păstrează şi în 2024”,  a mai spus Paul Roman.

De asemenea, Pras Consulting va continua să susţină parteneriatele tehnologice existente cu Lenovo, Microsoft, Nutanix şi VMware (cumpărat de Broadcom în 2023), însă va aduce şi noi soluţii în portofoliu. „Am semnat deja un acord de parteneriat cu APCOM România pentru vânzarea de produse Apple pentru business.”

 Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!