24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – Studiu Bitdefender: În fiecare locuinţă sunt 21 de dispozitive conectate la internet. Zilnic au loc circa 10 atacuri care vizează reţelele de acasă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Printre cele mai populare dispozitive dintr-o locuinţă inteligentă se numără televizoarele (27%), telefoanele mobile sau tabletele (28%), calculatoarele sau laptopurile (12%) şi consolele (2%)”, au transmis reprezentanţii Bitdefender.

Raportul realizat de specialiştii Bitdefender şi Netgear se bazează pe date colectate de la 3,8 milioane de case inteligente din întreaga lume protejate de tehnologia Netgear Armor powered by Bitdefender.

Specialiştii Bitdefender au analizat 50 de milioane de dispozitive IoT care generează 9,1 miliarde de evenimente de securitate pentru a descoperi vulnerabilităţile exploatate, frecvenţa şi tipurile de atac.

Televizoarele se află în topul celor mai nesigure dispozitive, urmate de routere şi camere IP, arată un raport realizat de Bitdefender şi producătorul de echipamente pentru reţele Netgear. Potrivit raportului, pe măsură ce echipamentele inteligente dispun de funcţionalităţi tot mai sofisticate precum conexiuni la Internet şi capacităţi multimedia, acestea tind să devină tot mai expuse la atacuri cibernetice. Totodată, reglementările de securitate slabe aplicate de furnizori transformă aceste dispozitive într-o ţintă atractivă pentru atacatori.

 

„În fiecare locuinţă, se regăsesc în medie 21 de dispozitive conectate la Internet. Zilnic, au loc în jur de zece atacuri care vizează reţelele de acasă. Printre cele mai populare dispozitive dintr-o locuinţă inteligentă se numără televizoarele (27%), telefoanele mobile sau tabletele (28%), calculatoarele sau laptopurile (12%) şi consolele (2%)”, au transmis reprezentanţii Bitdefender.

 

Raportul realizat de specialiştii Bitdefender şi Netgear se bazează pe date colectate de la 3,8 milioane de case inteligente din întreaga lume protejate de tehnologia Netgear Armor powered by Bitdefender. Specialiştii Bitdefender au analizat 50 de milioane de dispozitive IoT care generează 9,1 miliarde de evenimente de securitate pentru a descoperi vulnerabilităţile exploatate, frecvenţa şi tipurile de atac.

 

Astfel, cele mai multe vulnerabilităţi descoperite în 2023 au afectat televizoarele smart (34%), prizele inteligente (18%) şi aparatele de înregistrare video DVR (13%).

 

Majoritatea încercărilor de compromitere depistate în 2023 se bazează pe vulnerabilităţi comune, deja cunoscute, cu un grad de severitate ridicat (10). De altfel, atacatorii evită să folosească vulnerabilităţi cu impact mediu (cu un scor 6 sau mai mic) şi doar o mică fracţie a atacurilor exploatează parolele slabe sau autentificarea nesecurizată.

 

„Principalul tip de atac identificat rămâne cel de manipulare a erorilor de cod, overflow, (28%), urmat de Denial of Service, atacuri care întrerup buna funcţionare a dispozitivelor IoT (27%) şi atacurile care vizează execuţia de cod periculos (13%). Soluţiile Bitdefender pentru dispozitive inteligente blochează în jur de 2,5 milioane de ameninţări pe zi sau 1.736 de ameninţări pe minut.”

 

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender îndeamnă atât utilizatorii de acasă, cât şi angajaţii să fie conştienţi de dispozitivele inteligente active din reţelele lor şi să le actualizeze constant cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. 

 

„În cazul în care unele dispozitive sunt depăşite, acestea trebuie înlocuite cu modelele mai noi. Migraţi toate dispozitivele inteligente pe o reţea dedicată pentru a le separa de reţeaua principală. Actualizaţi dispozitivele de îndată ce o nouă versiune este disponibilă. Utilizaţi routere cu securitate încorporată. Verificaţi reţeaua de acasă pentru dispozitive vulnerabile cu un scanner inteligent. Evitaţi expunerea dispozitivelor LAN la Internet dacă nu este necesar.”

 Pentru anul 2024, în contextul creşterii numărului de dispozitive conectate la internet, specialiştii Bitdefender se aşteaptă să fie adoptate noi legi sau reglementări la nivel de industrie, precum protocoale de criptare, actualizări periodice de securitate şi mecanisme mai robuste de autentificare, pentru a asigura protecţia şi confidenţialitatea utilizatorilor. 

 

„Aceste schimbări vor impulsiona furnizorii de echipamente şi servicii să acorde o atenţie sporită securităţii dispozitivelor IoT. Consolidarea securităţii lanţurilor de aprovizionare va deveni o prioritate pentru protejarea dispozitivelor IoT împotriva componentelor contrafăcute şi a altor factori care ar putea afecta funcţionarea lor. Organizaţiile vor lua în considerare o serie de practici sănătoase precum evaluarea furnizorilor, audituri de securitate şi mecanisme de verificare a integrităţii sistemelor de operare pentru a reduce vulnerabilităţile şi riscurile asociate lanţurilor de aprovizionare.”

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=914098993125481″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!