21.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

IT & E-commerce – Voicu Oprean, CEO al AROBS, cea mai mare companie de IT de la BVB: un element important în strategia companiei îl reprezintă programul Stock Option Plan, care urmăreşte stimularea şi retenţia angajaţilor în cadrul companiilor din grup – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, spune că un element important al strategiei companiei pentru următorii ani îl reprezintă programul de Stock Option Plan (SOP), care are drept obiectiv motivarea echipelor din cadrul AROBS, prin implicarea acestora

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, spune că un element important al strategiei companiei pentru următorii ani îl reprezintă programul de Stock Option Plan (SOP), care are drept obiectiv motivarea echipelor din cadrul AROBS, prin implicarea acestora în dezvoltarea companiei.

„Programul are la bază o serie de criterii şi obiective pe care colegii noştri trebuie să le îndeplinească pentru a primi acţiuni în cadrul SOP, în special obiective legate de obţinerea unor rezultate importante în activitatea curentă. În România, astfel de programe sunt încă la început de drum, însă reprezintă o modalitate viabilă prin care angajaţii, deveniţi acţionari şi parteneri, îşi pot aduce contribuţia în mod direct la dezvoltarea unei companii”, explică Voicu Oprean.

Pentru 2023,  AROBS vizează o cifră de afaceri de 421,3 milioane de lei, în creştere cu 40% faţă de 2022, EBITDA de 74,2 milioane de lei, plus 12% şi un profit net de 45,2 milioane de lei, o apreciere cu 5% comparativ cu 2022.

Anul acesta, compania are în vedere transferul acţiunilor sale pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.  

„2023 reprezintă pentru noi, în primul rând, un an al consolidării, prin întărirea sinergiilor dintre companiile care alcătuiesc grupul, astfel încât să ne îndeplinim obiectivele strategice. De asemenea, pentru perioada următoare avem în vedere derularea mai multor operaţiuni, dintre care cea mai importantă este transferul pe Piaţa Principală a BVB”, adaugă Voicu Oprean.

Pe lângă direcţia strategică privind motivarea echipelor AROBS prin programul SOP, în 2023 şi în anii ce urmează, compania urmăreşte obiectivul strategic de dezvoltare a noi zone de expertiză cu mare căutare pe piaţa globală de servicii software, concomitent cu transferul continuu de cunoştinţe in-house către viitoarele generaţii de programatori şi specialişti hardware.

În ceea ce priveşte strategia de M&A, grupul continuă şi în 2023 procesul de achiziţii de jucători existenţi care operează în aceeaşi industrie şi care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea şi extinderea domeniilor de expertiză şi a amprentei geografice care să fie acoperită de serviciile şi produsele AROBS.

Realizarea de proiecte de cercetare în domenii precum IoT, transport, telematică, optimizarea  afacerilor, dar şi lansarea de noi produse inovatoare şi versiuni superioare ale produselor proprii pentru optimizarea afacerilor, telematică şi automotive este o altă direcţie strategică a companiei clujene.

Totodată, AROBS vizează îmbunătăţirea constantă a portofoliului de produse existente, prin adăugarea de noi module şi funcţionalităţi, precum şi prin testarea acestora pe piaţa din România, înainte de implementarea pe alte pieţe.

În 2022, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 301 milioane de lei, o creştere cu 58% comparativ cu anul 2021, EBITDA normalizată de 72,2 milioane de lei, o majorare cu 24%, şi un profit net normalizat de 49,2 milioane de lei, o apreciere cu 7% faţă de 2021.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 860 milioane de lei, fiind cea mai semnificativă companie de tehnologie listată pe BVB. Raportat la rezultatele auditate pentru anul 2022, AROBS are un PER (Price-to-Earning Ratio) de 20,12 la nivel de Grup şi 20,75 la nivel individual şi un P/BV (Preţ/Valoare contabilă) de 3,88 la nivel de Grup şi 3,81 la nivel individual.

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!