24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

IT & E-commerce – ZF Tech Day. Alexandru Antal, Bogdan Munteanu şi Remus Rughiniş, fondatori ai Pentest… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Proiectul a primit o investiţie de 150.000 de euro de la Early Game Ventures ♦ Compania celor trei elevi de clasa a XI-a urma să fie înfiinţată când primul dintre cei trei fondatori împlinea 18 ani.

Pentest Copilot, proiectul celor trei elevi de la complexul educaţional Laude-Reut din Bucureşti, a fost unul dintre câştigătorii ediţiei din acest an a Innovation Labs şi a obţinut şi un premiu investiţie de 150.000 de euro de la fondul de investiţii Early Game Ventures...

„Sunt pasionat de informatică de prin clasa a 8-a, atunci pot să zic că m-am apropiat de domeniul acesta şi de atunci în fiecare an am încercat să învăţ ceva nou şi uite că în clasa a 11-a am ajuns să primesc o investiţie de 250.000 de euro“...

Proiectul a primit o investiţie de 150.000 de euro de la Early Game Ventures Compania celor trei elevi de clasa a XI-a urma să fie înfiinţată când primul dintre cei trei fondatori împlinea 18 ani.

Discuţiile directe cu antreprenorii tech de succes, în care aceştia îşi po­ves­tesc experienţele şi răspund între­bărilor, sunt poate cel mai impor­tant lucru de care au nevoie fondatorii de start-up-uri, au spus, în cadrul emi­siunii ZF Tech Day Alexandru Antal, Bogdan Munteanu şi Remus Rughiniş, trei elevi de clasa a XI-a care au fondat împreună un start-up de cybersecurity, denumit Pentest Copilot.

„Avem nevoie să auzim mai multe poveşti din care să învăţăm“, a spus Alexandru Antal. „Aş vrea să zic că am dori să ne întâlnim cu domnul Daniel Dines de la UiPath. Este un long shot, dar ne-ar face plăcere să avem oportunitatea să discutăm cu el“, a spus Bogdan Munteanu.

Apetitul pentru discuţii de acest gen a fost stimulat şi de programul de preaccelerare Innovation Labs, pe care echipa Pentest Copilot l-a urmat şi unde au existat asemenea întâlniri. „Într-o zi Andrei Pitiş a venit la o asemenea sesiune. Innovation Labs ne-a învăţat şi să fim mai îndrăzneţi. Când plecam de la Unplugged Session am văzut maşina lui Andrei Pitiş, un Porsche, şi i-am lăsat o notiţă pe bord, «Hai să ieşim la o cafea, Pentest Copilot»“, a povestit Alexandru Antal.

Pentest Copilot, proiectul celor trei elevi de la complexul educaţional Laude-Reut din Bucureşti, a fost unul dintre câştigătorii ediţiei din acest an a Innovation Labs şi a obţinut şi un premiu investiţie de 150.000 de euro de la fondul de investiţii Early Game Ventures. Cei trei elevi aveau încă 17 ani la data câştigării premiului, astfel că firma urma să fie înfiinţată după ce pri­mul membru al echipei, Bogdan Munteanu, urma să împlinească 18 ani.

Bogdan Munteanu

Ideea start-up-ului s-a conturat după ce elevii au participat la un program de educaţie susţinut de BCR. „În fiecare an avem un program susţinut de BCR unde toate clasele de 9-a şi a 10-a se strâng şi prezintă nişte idei de business. Noi aşa am început“, a explicat Alexandru Antal.

Pentest Copilot îşi propune să ajute specialiştii din industria de cybersecurity să scrie mai repede rapoartele despre testele de penetrare a infrastructurilor de IT din companii cu ajutorul inteligenţei artificiale (AI). „Firmele mari, odată pe an, trebuie să angajeze un anume tip de hacke care intenţionat să le atace firma, infrastructura companiei, de la site-ul web până la orice altă aplicaţie pe care o au ei. Hackerii aceştia au o denumire specifică şi se numesc pentesteri şi atacul se numeşte pentest. La finalul fiecărui pentest <hackerul> este nevoit să scrie un raport a cărui elaborare durează circa o zi şi are în jur de 30 de pagini, în funcţie de cât de vulnerabilă a fost infrastructura. Şi acest raport este foarte greu de scris şi foarte consumator de timp. Noi, prin aplicaţia noastră, dorim să automatizăm complet scrierea raportului şi să reducem timpul de scriere de la 8 ore cât durează în mod normal, la una, maxim două“, a explicat Bogdan Munteanu.

Cei trei au ajuns să colaboreze pentru că sunt pasionaţi de informatică. „În clasa a 9-a am descoperit pasiunea pentru calculatoare şi în principal pentru securitate cibernetică. Am început printr-un eveniment, Unbreakable, şi de atunci am tot lucrat în domeniul acesta“, a explicat Alexandru Antal. „Sunt pasionat de informatică de prin clasa a 8-a, atunci pot să zic că m-am apropiat de domeniul acesta şi de atunci în fiecare an am încercat să învăţ ceva nou şi uite că în clasa a 11-a am ajuns să primesc o investiţie de 250.000 de euro“, a povestit şi Bogdan Munteanu.

„Noi am avut foarte mult noroc şi că ne-am găsit unul pe altul pentru că nici unul dintre noi nu ar fi putut singur să ducă un astfel de proiect până la capăt, şi asta mi se pare un lucru foarte bun“, a completat Remus Rughiniş. „Suntem toţi trei colegi la Complexul educaţional Laude-Reut, în clasa 11-a,  iar eu fac informatică încă din clasa 5-a, poate chiar un pic mai devreme.  De când am intrat la liceu îmi place să explorez mai multe arii ale ingineriei de calculatoare, iar în perioada asta am învăţat foarte multe despre securitatea cibernetică“.

Pentru doi dintre cei trei membri ai echipei încurajările de a crea un start-up au venit şi din familie. Bogdan Munteanu, fiul lui Emil Munteanu – cunoscut pentru businessul din IT Power Net Consulting, spune că a primit constant sfaturi de la tatăl lui. „Da, pentru mine întotdeauna a fost foarte încurajată partea asta de antreprenoriat. Bineînţeles că nici tata, nici măcar eu nu mă gândeam că o să se întâmple atât de devreme, dar a fost o surpriză foarte plăcută. M-a ajutat de-a lungul anului toată încurajarea şi îndrumarea pe care am primit-o de la el către zona asta – şi zona de IT şi zona de antreprenoriat“.

Remus, fiul lui Răzvan Rughiniş – profesor la Politehnica din Bucureşti, a povestit şi el că antreprenoriatul şi tehnologia sunt subiecte despre care se discută permanent acasă iar ideea de a crea un start-up a fost susţinută. „Ţin să spun că şi în cazul meu este o poveste asemănătoare cu a lui Bogdan. Încurajările au fost nu numai directe, adică de fiecare dată când eram înaintea unui pitch am primit sfaturi şi susţinere, dar inclusiv indirecte. Pentru că de când sunt mic, la mesele în familie se vorbeşte despre ultimele veşti din lumea antreprenoriatului şi a tehnologiei şi mereu m-am gândit că vreau să fiu în poziţia în care am ajuns astăzi: să am propria mea companie şi să aduc un produs care să rezolve probleme pentru oameni“.

Răzvan Rughiniş

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=914098993125481″;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!