12.9 C
București
miercuri, aprilie 30, 2025

Retail – Antreprenorii încep să-şi strângă companiile în holdinguri: doar anul acesta au fost înfiinţate peste 135 de astfel de firme. Cel mai cunoscut nume este Pavăl Holding, dar şi alţi antreprenori din domenii imobiliare, industria alimentară sau construcţii au pariat pe astfel de entităţi. – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Mai bine de 1.500 de firme cu cod CAEN  Activităţi ale holdingurilor au fost înfiinţate până acum, iar dintre acestea 135 au fost înmatriculate în primele şase luni din 2024, arată datele de la Registrul Comerţului. De asemenea, se remarcă o tendinţă de creştere în ultimii ani, în condiţiile în care în 2023 au fost

Mai bine de 1.500 de firme cu cod CAEN  Activităţi ale holdingurilor au fost înfiinţate până acum, iar dintre acestea 135 au fost înmatriculate în primele şase luni din 2024, arată datele de la Registrul Comerţului. De asemenea, se remarcă o tendinţă de creştere în ultimii ani, în condiţiile în care în 2023 au fost înfiinţate 271 de astfel de firme. De altfel, printre primele astfel de firme care au apărut au fost Sphera Franchise Group (2017),  Pavăl Holding (2018), Electrogroup Infrastructure, SAM Mills Business Investment Holding. Pe lista companiilor nou create cu activităţi de tip holding au intrat şi Taxi Holding, deţinut de Dan Boabeş, fondatorul Meridian, NEXT Food, o firmă controlată de Urban Monkey (90%) şi Vertical Seven Group (10%) sau Pandora Holding, controlat de familia Simiz.

Bogdan Belciu, co-founder & partner în cadrul companiei Valorem Business Advisory, explica recent faptul că holdingurile permit gestio­narea mai eficientă a unui grup de companii, pentru care holdingul este acţionar. În plus, acesta poate fi folosit şi pentru a compensa plata de TVA, pentru a finanţa companiile între ele, pentru a consolida rezultatele financiare ale companiilor etc.

„Din punct de vedere fiscal, legislaţia românească este competitivă pentru holdinguri, dar conceptul nu este încă suficient promovat şi înţeles“, spunea Bogdan Belciu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!