14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Servicii profesionale – Advertorialul versus publicitatea tradițională: care dintre cele două aduce rezultate și este mai eficient? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Pentru multe companii, strategiile tradiționale de marketing funcționează mai bine, iar publicul lor țintă preferă publicitatea tradițională. Marketingul tradițional este un tip de publicitate foarte eficient dacă se dorește să ajungă la populația mai în vârstă. Multe rapoarte și sondaje demonstrează că persoanele de peste 50 de ani se uită la televizor și citesc ziare de două ori mai mult decât persoanele de 20 și 30 de ani...

Advertorialul versus publicitatea tradițională: care dintre cele două aduce rezultate și este mai eficient?

Există multe modalități de a capta atenția publicului. Marketingul este unul dintre cele mai fundamentale lucruri într-o afacere, deoarece ajută la obținerea atenției oamenilor. Există două metode de marketing. Una este publicitatea tradițională, clasică, iar cealaltă este publicitatea online, un tip modern de marketing. Ambele tipuri sunt bune în felul lor, deoarece ambele au argumente pro și contra. Prin urmare, alegerea între ambele depinde în totalitate de rezultatele dorite.

Publicitatea tradițională– avantaje și dezavantaje

Publicitatea tradițională cuprinde metodele de marketing care pot fi utilizate fără internet, ceea ce nu este posibil în cazul unui advertorial publicat online. Acestea sunt metodele care există de zeci de ani și sunt de obicei utilizate mai rar acum, deși are multe puncte forte.

Metodele tradiționale comune de piață includ: cărți poștale, reclame la televizor sau radio, anunțuri în ziare sau reviste, panouri publicitare sau notificări text pe telefon. Se pot vedea și auzi multe dintre aceste reclame în fiecare zi doar ascultând radioul în drum spre serviciu sau chiar privind pe fereastră la panourile publicitare. Au devenit parte din viața de zi cu zi.

Pentru multe companii, strategiile tradiționale de marketing funcționează mai bine, iar publicul lor țintă preferă publicitatea tradițională. Marketingul tradițional este un tip de publicitate foarte eficient dacă se dorește să ajungă la populația mai în vârstă. Multe rapoarte și sondaje demonstrează că persoanele de peste 50 de ani se uită la televizor și citesc ziare de două ori mai mult decât persoanele de 20 și 30 de ani.

De asemenea, este un tip de publicitate foarte util dacă se dorește înființarea sau dezvoltarea unei afaceri cu un public local mai larg. Un alt mare avantaj al reclamelor tradiționale este că sunt redate în mod repetat, iar în publicitatea online, oamenii o pot evita ușor.

Publicitatea online – de ce merită?

Publicitatea online evoluează rapid datorită tendințelor și noilor tehnologii. Aceste strategii le includ pe cele care necesită utilizarea internetului sau a smartphone-urilor. 

Metodele comune de marketing digital includ, printre altele, postări pe rețele sociale, campanii prin e-mail, reclame pe care se poate da clic, optimizarea pentru motoarele de căutare. De asemenea, un advertorial bine scris este metoda potrivită prin care publicitatea online va avea succes.

Există o multitudine de beneficii ale publicității online față de marketingul tradițional. 

  • Este simplu să urmărești implicarea publicului și să colectezi datele acestora pentru utilizare ulterioară. Acesta va îmbunătăți algoritmul site-ului companiei. Poți obține cu ușurință informațiile atunci când cineva îți folosește site-ul, te urmărește pe rețelele sociale sau îți trimite mesaje cu diverse întrebări.
  • Companiile își pot promova serviciile gratuit pe multe platforme. Este posibil să trimiți și să primești e-mailuri fără a implica costuri. Dar pentru publicitatea tradițională, este nevoie de bani pentru a tipări și a trimite cărți poștale individuale.
  • Deoarece marketingul digital are un domeniu mai larg, va ajuta companiile să obțină atenția unui public global.

Publicitate online vs. publicitate tradițională: care este diferența?

Care este diferența dintre cele două tipuri de publicitate? Marketingul online se referă la orice formă de marketing care are loc prin canale digitale, cum ar fi internetul, e-mailul sau dispozitivele mobile. A devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani datorită proliferării dispozitivelor digitale și a creșterii rețelelor online. 

Publicitatea tradițională, pe de altă parte, se referă la orice formă de marketing care are loc offline, cum ar fi reclame tipărite, reclame de televiziune sau radio. Este încă o metodă populară de marketing, în special pentru companiile mai mari, cu mai multe resurse.

Marketingul online este probabil cea mai bună opțiune pentru majoritatea. Dacă dorești să ajungi la un anumit grup de oameni, oriunde s-ar afla, menținând costurile scăzute, alege publicitatea online.  

Cu toate acestea, există încă un loc pentru publicitatea tradițională. Dacă vrei să ajungi la un public mai în vârstă sau pe plan local, metodele tradiționale de publicitate pot fi mai productive și să iasă în evidență mai bine decât metodele de marketing digital. 

Raionul de Pește se redeschide după o investiție de 300.000 de euro

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.revistabiz.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!