11 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Servicii profesionale – Muzele sunt răcite și flămânde în Top ADC*RO noiembrie 2023 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

„În primul rând, aș vrea să reiau, chiar dacă probabil s-a mai comunicat asta, dar cred că e ok să repetăm, că am decis împreună ca în top ADCRO premiile de silver, dar mai ales gold – să se ofere cu o exigență mult mai mare și cu o atenție mai sporită la tot ce ar trebui să conțină un work de advertising bun: de la insight, la idee, execuție și craft.

Explicarea alegerilor noastre cu fiecare top poate fi interpretată ca un feedback pentru lucrările selectate și scopul este să oferim oamenilor din agenții o părere obiectivă pe care, dacă o consideră relevantă, să o poată folosi pentru a-și face work-ul mai bun”...


Muzele sunt răcite și flămânde în Top ADC*RO noiembrie 2023

Nu contează subiectul, important e rezultatul. Până la urmă, poți face artă în publicitate și dintr-o răceală, jocuri de noroc sau hârtie igienică. Teme românești, de nădejde, cu care creativii autohtoni au luptat și au câștigat, după cum arată Top ADCRO noiembrie 2023. Miruna Dumitrescu, Group Creative Director Publicis, parte din juriul ADCRO, explică mecanismele evaluării și cum se acordă locurile fruntașe în acest top:

„În primul rând, aș vrea să reiau, chiar dacă probabil s-a mai comunicat asta, dar cred că e ok să repetăm, că am decis împreună ca în top ADCRO premiile de silver, dar mai ales gold – să se ofere cu o exigență mult mai mare și cu o atenție mai sporită la tot ce ar trebui să conțină un work de advertising bun: de la insight, la idee, execuție și craft. Asta și pentru că lucrările notate cu gold și uneori și silver merg mai departe în competiții europene și trebuie să fie la un nivel pentru a avea o șansă reala și acolo. Cu toate acestea, Topul ADCRO rămâne un barometru al day to day work-ului de calitate, care are ca scop încurajarea de creații publicitare peste medie, care să apară din ce în ce mai des în calup. Tocmai de asta, un shortlist sau un bronze nu e deloc puțin lucru și ca atare îi și felicităm pe toți cei care ajung în pozițiile astea. Explicarea alegerilor noastre cu fiecare top poate fi interpretată ca un feedback pentru lucrările selectate și scopul este să oferim oamenilor din agenții o părere obiectivă pe care, dacă o consideră relevantă, să o poată folosi pentru a-și face work-ul mai bun”, spune Miruna.

Miruna face și o scurtă prezentare a campaniilor din topul ADC*RO noiembrie 2023 și dă un feedback detaliat:

Trecem la jurizarea de luna asta: Shortlist avem pentru Salvați Copiii și campania Joacă nu jocuri. Gestul în sine este de mega apreciat. Orice campanie care își propune să țină copiii departe de jocurile de noroc merită încurajată. Ne-a plăcut și mesajul joacă nu jocuri și folosirea lui contextual, în apropierea liceelor și a școlilor. Problema pentru noi a fost la folosirea simbolului din online cu tacâmurile și farfuria care se adresează altcuiva, anume influencerilor care fac reclamă la categoria asta de produse.

Am înțeles că folosirea simbolului cunoscut de targetul din licee și scoli trebuia să le facă mai ușor de înțeles la ce se referă mesajul joacă nu jocuri, însă în afara targetului ăstuia, am simțit că simbolul aduce confuzie. “Nu fii fripturist”-Joacă nu jocuri – în traducere liberă – te îndepărtează de ideea principala – copii, stați departe de asta. În tot cazul, am considerat că este o campanie importantă, care merita să fie pe listă.

Black Friday – Adăpostul Kola Kariola și Thank You. În contextul aglomerat de black Friday takeover-ul cu adopții de caței ni s-a părut foarte fresh. Da, e, yet another “different” black Friday campaign, dar e cu sens și scop și well, e cu caței. Da, chiar și noi punem botu’ la asta. Asocierea cățeilor cu gadget-uri de ultima generație în love giving ni s-a părut drăguță, desi poate pe alocuri cheesy, dar din nou, cu sens.

Faptul că există o problema reală: cățeii cu blană neagră au cu 50% mai puține șanse să fie adoptați aduce din nou și mai mult meaning unei campanii care nu are ca scop doar să aducă ceva diferit sau neobișnuit în contextul de black Friday. Un minus pe care l-am simțit, și o zicem cu durere în suflet, este că nu pare că acei caței, desi extrem de simpatici (nu discriminăm), sunt câini pentru adopție real. Am simțit cumva că s-au folosit modele – imagini cu titluri de prezentare, ceea ce, pe undeva, putem înțelege, dar nu putem să nu observăm. Oricum, berry nice campaign 😀

Tazz Știe cu Poftele – Pe echipă, ne prindem direct că e “forza Dinamo!”, pe muzica însă, ne surpinde Direcția 5 care face că toată execuția asta să prindă un cu totul alt gust. (pun intended) Chiar dacă nu am simțit puterea unui concept în sine, e un exemplu excelent de ridicat totul la alt nivel din execuție și din găsirea unor situații la care iți place pur și simplu să te uiți. E, din nou, un exemplu excelent de use of music. Fiecare detaliu al execuției este exploatat la maximum și pentru asta a și primit bronze-ul.

Elfi couture – Hârtia igienica de lux – Shortlist. Aici am apreciat din nou ideea însă credem că a fost prezentată un pic complicat sau nu cât să îi facă cinste. Dacă citim board-ul până la sfârșit, vedem că banii pe care acest sku Elfi îi făcea erau integral donati către spitalul de pneumofiziologie din Cluj. Ceea ce înseamnă că aceasta prima hârtie de lux nu doar că avea un mesaj – că nu ar trebui să fie un lux igiena – ci și ajuta un spital să fie mai curat.

În etapele descrise în board pornim de la: suntem un brand mic românesc despre care nu se vorbește – așa că am creat prima hârtie igienica de lux – ca să se vorbească despre noi – și când s-a vorbit despre noi și ni s-a cerut prețul, am anunțat că toți banii merg la x. Am petrecut trei rânduri că să ajung la scopul nobil, iar scopul nobil pare un pic forțat conectat la cauză – igiena nu ar trebui să fie un lux. However, există un teasing, există un reveal, a fost o campanie vizibilă, credem doar că putea fi prezentata mai bine și mai direct.

Bixtonim – Pieta – silver. Aici am premiat în primul rând craft-ul. Ni se pare un print realizat cu foarte mult craft și cu idee mișto în spate într-o categorie în care nu vezi reclame de genul ăsta mai niciodată. Pieta asta în varianta modernă în care bărbatul este răcit și se comportă că și când ar fi pe moarte ni se pare funny și smart, ne-a lipsit însă un pic din ce am regăsit în spot – insight-ul ăla că la o răceală femeia și bărbatul reacționează în mod particular diferit. Acel: “Nimic, tati, are ce are și mami, doar că exagerează” ne-a lipsit din print, însă în continuare ni s-a părut o lucrare peste medie de luna asta, spune Miruna Dumitrescu, Group Creative Director Publicis.

Cele mai cele campanii din noiembrie din publicitatea din Ro, așa cum au fost ele desemnate de juriul ADC*RO.
 

SILVER

 • Ultima suflare – Rusu+Bortun & Bixtonim 
image 3

BRONZE

 • Tazz stie cu poftele – Jam Session Agency & Tazz by eMAG

Echipa agentie:
Alina Nechita – Group Creative Director
Luca Costea – Senior Copywriter
Emi Chitu – Senior Account Manager
Amalia Jakab – Business Unit Leader
Oana Oprea – Digital Strategy & Creative Planner
Valentin Suciu – Creative Partner

Echipa client:
Razvan Acsente – Chief Marketing Officer
Cristina Sauciuc – Head of Brand and Communication
Ruxandra Ducu – Brand Manager
Eva Cosa -Social media Manager
Roxana Niculae – Brand Manager
Diana Barbu – Social Media Specialist

Casa de productie: Saga Film

 • Black Pet Friday – DDB Romania & Adăpostul Kola Kariola, Thank’Q

DDB România:
Roxana Memetea – Managing Partner
Roxana Niță – Executive Creative Director
Roxana Țâmpău – Managing Director
Cosmin Voicu – Copywriter
Maria Cristina Matei – Senior Copywriter
Adela Aruxandei – Art Director
Ioana Gheață –  Senior Art Director
Karina Condei – Strategic Planner
Georgiana Mocanu – Account Executive

Media Investment:
Mirela Nicula – Managing Director
Alexandra Enea – Digital Media Director
Dana Pupu – Digital Media Manager
Ruxandra Carstea – Special projects manager

Porter Novelli Romania:
Sorina Mihai – Managing Partner
Nadine Said – Account Manager

Diud:
Lead Producer – Anca Gheorghe
Production assistant – Oana Ciofu
Director & Image – Andrei Gheorghe
1st AD – Tudor Costache
Post production – Paul Vlasceanu
Scenography & props: Svac Production
Color correction – Stefania Grigorescu
Mixing – Ovidiu Hardplay

Gama & Gama (brand Thank’Q):
Georgiana Gheorghiu – Marketing Manager
Daiana Balaji – Co-Owner

Asociația Kola Kariola:
Marius Chirca – Vicepresedinte

SHORTLIST

 • Efli Couture – MAINSTAGE THE AGENCY & Elfi
image 4

Echipa agentiei
Gabriela Alexandrescu – Head of Client Service
Laur Raboj – Co-Creative Director
Octavian Anghelus – Co-Creative Director
Cristina Icnotiu – Senior Art Director
Mirela Petre – Senior Copywriter
Eduard Tomeci – Head of Social Media
Razvan Bratila – Social Media Manager
Dragos Porumb – Head of Digital
Maria Paunescu – Account Manager

PR:
Erika Rotaru – PR Manager Magic Maker Communication

Echipa casei de productie
FrameBreed Studio
Alex Popa – AV Producer
Andrei Brovcenco – 3D Artist
Hamac Studio – Sound Design

Echipa clientului
Adrian Constantin – Director General

 • Joaca, nu jocuri – Salvati Copiii & Golin
image 5

Echipa agentiei
Creatie: Ioana Munteanu, Andrei Popa, Lucian Cernat.
Deputy Managing Director: Cristina Butunoi
Managing Director: Roxana Diba
Project Manager: Bogdan Biszok
Social Media: Adrian Anghel, Cristina Stroiu
Media: Initiative

Echipa clientului
Gabriela Alexandrescu, Mihaela Spiridon, Ciprian Gradinaru, George Roman

Juriul TOP ADC*RO din această ediție a fost format din membrii ADC Romania de mai jos:

 • Miruna Dumitrescu, Publicis
 • Cătălin Rusu, Rusu + Bortun
 • Theodor Sandu
 • Andreea Ghenoiu, Jam Session Agency
 • Silviu Antohe, Mullen Lowe
 • Liviu Turcanu, Mercury 360
 • Laura Belc, The Geeks
 • Alexandra Buligescu, Jam Session Agency  
 • Dani Macarie, Ogilvy

Următoarea ediție TOP ADC*RO

 • Edițiile sunt lunare. 
 • Înscrierea lucrărilor:
  >> Orice agenție din România își poate înscrie creația/campania pentru Topul ADC*RO prin acest form.
  >> Orice membru al comunităților creative din România poate propune o lucrare/campanie pe email TopADC@IQads[dot]ro
 • Înscrierile pentru fiecare ediție se pot face până în ultima zi a lunii respective. 
 • Procesul de jurizare va dura 2 săptămâni iar rezultatele le vom avea și anunța la mijlocul lunii următoare.

ADC România îşi propune să facă din ideea creativă cea mai importantă temă de interes şi de conversaţie a domeniului, să apere criteriile ce definesc ideea creativă, să evidenţieze şi să onoreze rolul omului de creaţie în cadrul industriei.

 
 
 

BRD Sogelease primește un credit de 50 mil. euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.revistabiz.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!