9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Banking & Servicii financiare – Liliana Anghel, director din MFP, propusă pentru Comitetul Reprezentanților Acționarilor Fondului Proprietatea; Comitetul actual recomandă acționarilor să-i voteze pe Ciprian Ladunca și Ilinca von Derenthall – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acționarii FP vor alege în AGA din 25 septembrie 2 membri în CS, ca urmare a expirarii mandatului domnului Ciprian Ladunca in data de 15 noiembrie 2023 si al doamnei Ilinca von Derenthall in data de 25 noiembrie 2023.

– Pentru pozitia rezultata ca urmare a expirarii mandatului doamnei Ilinca von Derenthall in calitate de membru al Comitetului Reprezentantilor, Comitetul recomanda actionarilor Fondului sa voteze “pentru” doamna Ilinca von Derenthall.

Ministerul Finanțelor vrea ca acționarii Fondului Proprietatea să poată vota prelungirea mandatului de administrator al Franklin Templeton cu numai un an și, de asemenea, noi condiții de evaluare şi remunerare a administratorului Fondului, potrivit unei cereri de convocare a convocatorului AGA din 25 septembrie, conform unui raport transmis Bursei de Valori București.

Liliana Anghel, director adjunct din MFP a fost propusă de Minister pentru Comitetul Reprezentanților Acționarilor Fondului Proprietatea, în timp ce Comitetul actual recomandă acționarilor să-i voteze pe Ciprian Ladunca și Ilinca von Derenthall, pentru noi mandate, potrivit documentelor transmise Bursei de Valori București.

MINISTERUL FINANTELOR, care detine 5,96% din capitalul social al Fondul Proprietatea, o susține pentru un loc în CS pe Liliana Anghel, director general adjunct în MFP, cu atribuții pe planificare bugetară. Potrivit CV-ului, aceasta a mai fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, în perioada 2019-2021.

Acționarii FP vor alege în AGA din 25 septembrie 2 membri în CS, ca urmare a expirarii mandatului domnului Ciprian Ladunca in data de 15 noiembrie 2023 si al doamnei Ilinca von Derenthall in data de 25 noiembrie 2023. Mandatul noilor membri este valabil pentru o perioada de 3 ani.

Cei doi se regăsesc pe lista de candidați pentru cele 2 locuri, iar Comitetul Reprezentantilor a recomandat acționarilor să îi voteze.

CR a transmis: “Comitetul recomanda actionarilor Fondului urmatoarele:

–  Pentru pozitia rezultata ca urmare a expirarii mandatului domnului Ciprian Ladunca in calitate de membru al Comitetului Reprezentantilor, Comitetul recomanda actionarilor Fondului sa voteze “pentru” domnul Ciprian Ladunca;

–  Pentru pozitia rezultata ca urmare a expirarii mandatului doamnei Ilinca von Derenthall in calitate de membru al Comitetului Reprezentantilor, Comitetul recomanda actionarilor Fondului sa voteze “pentru” doamna Ilinca von Derenthall.

Comitetul Reprezentantilor a intervievat noii candidati aflati pe lista finala. Recomandarile de vot ale Comitetului iau in considerare independenta fiecarui candidat, experienta cu fonduri inchise de investitii, institutii financiare si piete de capital, experienta relevanta de director ne-executiv a candidatilor, precum si matricea generala de competente solicitata de Comitet.

Recomandarea Comitetului nu este in niciun fel obligatorie si nu ar trebui considerata in niciun fel ca fiind document suport/argument pentru fundamentarea votului. Administratorul Fondului, impreuna cu Comitetul Reprezentantilor, vor duce la indeplinire si se vor conforma cu toate deciziile luate de actionarii Fondului, indiferent de recomandarile din prezentul document, sub rezerva respectarii legii si a reglementarilor.”

Pentru locul vacantat de Ciprian Laduca, este candidat doar Ciprian Ladunca, sustinut de Swiss Capital, in timp ce pentru locul vacantat de Ilinca von Derenthall, sunt trei candidaturi: Ilinca von Derenthall, sustinuta de un fond administrat de BT Asset Management, Liliana Anghel, sustinuta de MFP, si avocatul Marian Cristian Mocanu, care s-a autopropus.

Acționarii Fondului Proprietatea sunt convocați în septembrie ca să aprobe reînnoirea mandatului Franklin Templeton sau aprobarea unui nou administrator unic. Ministerul a cerut, la rândul său completarea convocatorului AGA, din 25 septembrie.

Ministerul Finanțelor vrea ca acționarii Fondului Proprietatea să poată vota prelungirea mandatului de administrator al Franklin Templeton cu numai un an și, de asemenea, noi condiții de evaluare şi remunerare a administratorului Fondului, potrivit unei cereri de convocare a convocatorului AGA din 25 septembrie, conform unui raport transmis Bursei de Valori București.

Recent, acționarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat distribuirea unui dividend de 1,7225 lei/unitate, în urma IPO-ului Hidroelectrica, in suma TOTALA de 9.281.212.040 lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!