20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Banking & Servicii financiare – Deținătorii de obligațiuni Credit Suisse dau în judecată Elveția în SUA pentru deprecierea datoriei AT1 de peste 17 miliarde de dolari; “încălcare ilegală a drepturilor de proprietate ale deținătorilor de obligațiuni AT1” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un grup de deținători de obligațiuni Credit Suisse a intentat un proces împotriva guvernului elvețian, cerând despăgubiri integrale pentru decizia litigioasă de a reduce datoria de nivel 1 suplimentar (AT1) a băncii falimentate, scrie CNBC...

Ca parte a vânzării de urgență a Credit Suisse către UBS anul trecut, care a fost orchestrată de guvernul elvețian, autoritatea de reglementare elvețiană Finma a sters aproximativ 17 miliarde de dolari din AT1-urile băncii...

Mișcarea i-a înfuriat pe deținătorii de obligațiuni, autorităţile schimbând ierarhia europeană obișnuită a restituirii în cazul unui faliment bancar în cadrul cadrului Basel III post-criză financiară, care plasează de obicei deținătorii de obligațiuni AT1 deasupra investitorilor în acțiuni...

Un grup de deținători de obligațiuni Credit Suisse a intentat un proces împotriva guvernului elvețian, cerând despăgubiri integrale pentru decizia litigioasă de a reduce datoria de nivel 1 suplimentar (AT1) a băncii falimentate, scrie CNBC.

Ca parte a vânzării de urgență a Credit Suisse către UBS anul trecut, care a fost orchestrată de guvernul elvețian, autoritatea de reglementare elvețiană Finma a sters aproximativ 17 miliarde de dolari din AT1-urile băncii, reducându-le la zero.

Acționarii comuni ai băncii au primit plăți atunci când vânzarea a fost finalizată.

Mișcarea i-a înfuriat pe deținătorii de obligațiuni, autorităţile schimbând  ierarhia europeană obișnuită a restituirii în cazul unui faliment bancar în cadrul cadrului Basel III post-criză financiară, care plasează de obicei deținătorii de obligațiuni AT1 deasupra investitorilor în acțiuni.

Firma de avocatură Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, care îi reprezintă pe reclamanți, a declarat joi că a intentat un proces la Tribunalul Districtual din SUA pentru Districtul de Sud din New York. Aceasta a descris decizia Elveției de a reduce valoarea AT1 a reclamanților la zero drept „o încălcare ilegală a drepturilor de proprietate ale deținătorilor de obligațiuni AT1”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe elvețian a refuzat să comenteze.

Finma a susținut anterior decizia de a cere Credit Suisse să-și anuleze obligațiunile AT1 în martie anul trecut ca un „eveniment de viabilitate”.

„Prin acțiunile sale, Elveția a șters 17 miliarde de dolari în instrumente AT1, încălcând pe nedrept drepturile de proprietate ale deținătorilor acelor instrumente”, a declarat Dennis Hranitzky, partener și șef al cabinetului de litigiu suveran al lui Quinn Emanuel, într-un comunicat.

Valoarea nominală a obligațiunilor AT1 deținute de reclamanții din proces a fost de peste 82 de milioane de dolari, a raportat Reuters, citând dosarul.

AT1-urile sunt obligațiuni bancare care sunt considerate o formă relativ riscantă de datorie junior. Acestea datează din perioada de după criza financiară globală din 2008, când autoritățile de reglementare au încercat să îndepărteze riscul de la contribuabili și să mărească capitalul deținut de instituțiile financiare pentru a le proteja împotriva crizelor viitoare.

Unul dintre atributele cheie ale obligațiunilor AT1 este că sunt concepute pentru a absorbi pierderile. Acest lucru se întâmplă automat atunci când rata capitalului scade sub pragul convenit anterior, iar AT1-urile sunt convertite în capitaluri proprii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!