9.5 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Banking & Servicii financiare – A doua ediţie a Romanian Venture Forum are loc miercuri, la Bucureşti – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Experţi naţionali şi internaţionali în domeniul venture capital (VC), antreprenori, autorităţi locale şi guvernamentale vor participa miercuri la a doua ediţie a Romanian Venture Forum (RVF) 2023, un eveniment iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor în parteneriat cu CONAF România şi PROEDUS.

“Observăm că, la nivel global, impulsul financiar care a stimulat dezvoltarea pieţei tehnologiei s-a redus drastic în prima jumătate a acestuia an complicat, tensionat de conflicte, inflaţie, creşterea dobânzilor şi în general de incertitudine.

Vom analiza acest peisaj complicat, dar vom insista asupra avantajului pe care îl are o piaţă emergentă, cum e cea românească, în care companiile mici sunt dinamice şi reziliente, investesc eficient resursele şi se adaptează rapid la schimbări”, a precizat Cristina Chiriac, preşedintă ANAA & CONAF.

Experţi naţionali şi internaţionali în domeniul venture capital (VC), antreprenori, autorităţi locale şi guvernamentale vor participa miercuri la a doua ediţie a Romanian Venture Forum (RVF) 2023, un eveniment iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor în parteneriat cu CONAF România şi PROEDUS.

Peste 10 fonduri de venture capital locale şi internaţionale, acceleratoare, organizaţii şi asociaţii de profil vor fi prezente la eveniment.

“Observăm că, la nivel global, impulsul financiar care a stimulat dezvoltarea pieţei tehnologiei s-a redus drastic în prima jumătate a acestuia an complicat, tensionat de conflicte, inflaţie, creşterea dobânzilor şi în general de incertitudine. Au dispărut din peisajul global 255 de fonduri de venture în prima jumătate a acestui an. Vom analiza acest peisaj complicat, dar vom insista asupra avantajului pe care îl are o piaţă emergentă, cum e cea românească, în care companiile mici sunt dinamice şi reziliente, investesc eficient resursele şi se adaptează rapid la schimbări”, a precizat Cristina Chiriac, preşedintă ANAA & CONAF.

Forumul va găzdui paneluri dedicate obţinerii unei creşteri durabile în mediul actual, ascensiunii Inteligenţei Artificiale şi impactului acesteia asupra ecosistemului start-up-urilor din regiunea central şi est europeană, având ca obiectiv susţinerea şi încurajarea iniţiativei antreprenoriale, cu accent pe direcţiile europene (green deal, circular economy and sustainability).

Potrivit organizatorilor, RVF deschide calea către maturitatea financiară a start-up-urilor româneşti, printr-o sesiune de pitching în cadrul căreia şase start-up-uri promiţătoare îşi vor prezenta afacerea, aceasta fiind urmată de întrebări şi răspunsuri în faţa unui juriu format din cinci reprezentanţi ai fondurilor VC.

“Această sesiune a Forumului este o oportunitate pentru antreprenori să înţeleagă care sunt blocajele şi oportunităţile apărute pe traseu şi, mai ales care este perspectiva investitorilor atunci când aleg să finanţeze o afacere”, a spus Cristina Chiriac.

Mediul de reglementare este esenţial pentru dezvoltarea start-up-urilor şi unele excese fiscale pot inhiba dezvoltarea acestora descurajând fondurile de venture capital să investească.

“Mesajul antreprenorilor către Guvern este acela că susţinerea inovaţiei în tehnologia informaţiei, prin programe cu suport financiar sau prin reglementări coerente influenţează semnificativ traiectoria dezvoltării start-up-urilor din tehnologie şi nu numai”, a declarat Cristina Chiriac.

Forumul va avea pe agendă şi o sesiune de pitching dedicată juniorilor, participanţi din cadrul “Maratonului pentru educaţie antreprenorială”, iniţiat şi implementat în 11 judeţe şi municipiul Bucureşti de către CONAF. În prima ediţie a Maratonului au participat peste 5.000 de elevi de liceu, care au prezentat peste 100 de planuri de afaceri.

“Romanian Venture Forum va găzdui în premieră anul acesta o competiţie de proiecte de afaceri dedicată elevilor de liceu, deoarece elevii noştri interesaţi de tehnologie sunt în esenţă liderii de mâine, şi îi ajutăm să-şi finanţeze viitorul în care cred”, a conchis Cristina Chiriac.

La evenimentul moderat de către Vlad Andriescu, editor start-up.ro, vor participa, printre alţii, Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovaţiei şi al Digitalizării, Mihai Precup – secretar de stat la cancelaria prim-ministrului.

Prima ediţie a Romanian Venture Forum a reunit o comunitate de investitori şi speakeri din 8 ţări. Cele 10 start-up-uri selectate dintr-un pool de peste 50 de start-up-uri înscrise au avut şansa de a-şi prezenta ideile şi de a cere finanţarea necesară în faţa unor investitori de top veniţi din zonele de business angels, corporate funds şi venture capital.

RVF este iniţiat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor în parteneriat cu CONAF Romania şi PROEDUS, susţinut de Catalyst România şi ROPEA.

Financial Intelligence este partener media al evenimentului.

Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA) este membră fondatoare a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care reprezintă interesele antreprenorilor în spiritul european al egalităţii de gen şi al şanselor egale. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 9 patronate, 19 asociaţii şi peste 5.500 de companii, cu peste 170.000 angajaţi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!