23.9 C
București
marți, iulie 23, 2024

Banking & Servicii financiare – Acționarii Nuclearelectrica, convocați pentru finanțarea Bugetului Lucrărilor Preliminare al Proiectului Unitățile 3 si 4 CNE Cernavodă, în limita unui plafon de maxim 841.000.000 lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Aprobarea incheierii, de catre EN (in calitate de imprumutat) cu SNN (in calitate de imprumutator), a unui contract de imprumut, convertibil in actiuni, in limita unui plafon de maxim 841.000.000 Lei, avand ca obiect finantarea Bugetului Lucrarilor Preliminare, in forma anexata Notei prezentate actionarilor sau in forma care va fi aprobata de Consiliul de Administratie al SNN potrivit mandatului acordat de AGA SNN (respectiv « mandatarea Consiliului de Administratie al SNN pentru aprobarea eventualelor modificari la forma anexata a contractului de imprumut, generate de dinamica Proiectului si semnarea contractelor de finantare si prin raportare la forma finala a Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, precum si pentru a aproba forma finala a acestuia.

Consiliul de Administratie al SNN este, de asemenea, mandatat sa aprobe eventuale modificari prin acte aditionale ale Contractului de imprumut, pe perioada derularii acestuia, modificari ce sunt necesare derularii Proiectului si pot viza inclusiv aspectele esentiale ale contractului, cu exceptia sumei imprumutate »), conditionat de semnarea Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, respectiv de adoptarea hotararii de guvern de aprobare a acestui Act aditional la Acordul de sprijin, potrivit prevederilor art.

1 la Nota prezentata actionarilor si mandatarea Consiliului de Administratie al EN pentru aprobarea eventualelor modificari la contractul de imprumut generate de dinamica proiectului si semnarea contractelor de finantare si prin raportare la forma finala a Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda...

Acționarii Nuclearelectrica (SNN) au fost convocați, pe 17 iulie, pentru aprobarea deciziei de investiții, constand in finantarea, de catre SNN, a Bugetului  finanțarea Bugetului Lucrărilor Preliminare al Proiectului Unitățile 3 si 4 CNE Cernavodă, în limita unui plafon de maxim 841.000.000 lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

De asemenea, pe ordinea de zi este si acordarea, de catre SNN (in calitate de imprumutator) catre EnergoNuclear S.A. (in calitate de imprumutat), a unui imprumut, convertibil in actiuni, in limita plafonului de maxim 841.000.000 lei, in scopul finantarii EnergoNuclear S.A. (EN), respectiv a Bugetului Lucrarilor Preliminare al Proiectului Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, atat decizia de investitii mentionata la pct. 2 cat si imprumutul mentionat la prezentul punct 3 fiind conditionate de semnarea Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, respectiv de adoptarea hotararii de guvern de aprobare a acestui Act aditional la Acordul de sprijin, potrivit prevederilor art. 2 din Legea 74/2023.

AGA va mai decide aprobarea mandatarii reprezentantului SNN, doamna Roxana Tompea – Director DDI sau a inlocuitorului de drept al acesteia, sa participe si sa voteze, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor EnergoNuclear S.A., care va fi convocata in acest scop, in favoarea urmatoarelor puncte ale ordinii de zi:

  1. Aprobarea incheierii, de catre EN (in calitate de imprumutat) cu SNN (in calitate de imprumutator), a unui contract de imprumut, convertibil in actiuni, in limita unui plafon de maxim 841.000.000 Lei, avand ca obiect finantarea Bugetului Lucrarilor Preliminare, in forma anexata Notei prezentate actionarilor sau in forma care va fi aprobata de Consiliul de Administratie al SNN potrivit mandatului acordat de AGA SNN (respectiv « mandatarea Consiliului de Administratie al SNN pentru aprobarea eventualelor modificari la forma anexata a contractului de imprumut, generate de dinamica Proiectului si semnarea contractelor de finantare si prin raportare la forma finala a Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, precum si pentru a aproba forma finala a acestuia. Consiliul de Administratie al SNN este, de asemenea, mandatat sa aprobe eventuale modificari prin acte aditionale ale Contractului de imprumut, pe perioada derularii acestuia, modificari ce sunt necesare derularii Proiectului si pot viza inclusiv aspectele esentiale ale contractului, cu exceptia sumei imprumutate »), conditionat de semnarea Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, respectiv de adoptarea hotararii de guvern de aprobare a acestui Act aditional la Acordul de sprijin, potrivit prevederilor art. 2 din Legea 74/2023.
  2. Aprobarea formei contractului de imprumut conform Anexei nr. 1 la Nota prezentata actionarilor si mandatarea Consiliului de Administratie al EN pentru aprobarea eventualelor modificari la contractul de imprumut generate de dinamica proiectului si semnarea contractelor de finantare si prin raportare la forma finala a Actului Aditional la Acordul de Sprijin intre Statul Roman si SNN in legatura cu Proiectul Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda, precum si pentru a aproba forma finala a acestuia. Consiliul de Administratie al EN este, de asemenea, mandatat sa aprobe eventuale modificari prin acte aditionale ale Contractului de imprumut, pe perioada derularii acestuia, modificari ce sunt necesare derularii proiectului si pot viza inclusiv aspectele esentiale ale contractului, cu exceptia sumei imprumutate.

De asemenea, acționarii vor mai discuta aprobarea rectificarii Bugetului de Venituri si Cheltuieli al S.N. Nuclearelectrica S.A. pentru anul 2024.

Burduja: SMR-urile contribuie la securitatea energetică a României

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!