27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Banking & Servicii financiare – Acționarii Transilvania Investments, convocați pentru repartizarea de dividende și alegerea a doi membri CS – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Acționarii Transilvania Investments (TRANSI) au fost convocați, pe 22 aprilie, pentru repartizarea de dividende și alegerea a doi membri CS, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Pe ordinea de zi a ședinței AGA, este aprobarea repartizarii pe destinatii a profitului net realizat in exercitiul financiar din anul 2023 si fixarea dividendului brut pe actiune in suma de 0,015 lei/actiune.

De asemenea, acționarii vor decide aprobarea remuneratiei lunare a membrilor Consiliului de Supraveghere, dupa cum urmeaza:2,43 salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al Consiliului, 2,84 salarii medii brute pe societate pentru Vicepresedinte si 3,56 salarii medii brute pentru Presedinte.

Acționarii Transilvania Investments (TRANSI) au fost convocați, pe 22 aprilie, pentru repartizarea de dividende și alegerea a doi membri CS, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Pe ordinea de zi a ședinței AGA, este aprobarea repartizarii pe destinatii a profitului net realizat in exercitiul financiar din anul 2023 si fixarea dividendului brut pe actiune in suma de 0,015 lei/actiune.

De asemenea, acționarii vor decide aprobarea remuneratiei lunare a membrilor Consiliului de Supraveghere, dupa cum urmeaza:2,43 salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al Consiliului, 2,84 salarii medii brute pe societate pentru Vicepresedinte si 3,56 salarii medii brute pentru Presedinte. Salariul mediu brut pe societate, in functie de care se calculeaza remuneratiile membrilor Consiliului de Supraveghere, este cel realizat in ultima luna a anului 2023.

Totodată, AGA va decide aprobarea Strategiei Transilvania Investments Alliance 2024 – 2028 si aprobarea Declaratiei de Politica Investitionala a Transilvania Investments Alliance 2024 – 2028.

Un alt punct este alegerea a doi membri ai Consiliului de Supraveghere al societatii, pentru un mandat cuprins intre data autorizarii noilor membri ai Consiliului de Supraveghere de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara si data de 19.04.2025, data expirarii actualului mandat al Consiliului.

Acționarii vor mai hotărî aprobarea unui program de rascumparare de catre societate a propriilor actiuni, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile, in urmatoarele conditii:

(i) dimensiunea programului – maxim 34.003.797 actiuni cu valoare nominala de 0,10 lei/actiune, reprezentand 1,5724% din capitalul social;

(ii) pretul de dobandire a actiunilor – pretul minim va fi egal cu pretul de piata al actiunilor societatii de la Bursa de Valori Bucuresti din momentul efectuarii achizitiei si pretul maxim va fi 0,50 lei/actiune;

(iii) durata programului – perioada de maxim 18 luni de la data publicarii hotararii A.G.E.A. in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a,

(iv) plata actiunilor rascumparate – din rezervele disponibile (cu exceptia rezervelor legale) inscrise in ultimele situatii financiare anuale aprobate,

(v) destinatia programului – in urmatoarea ordine:

1) maxim 24.003.797 actiuni in scopul reducerii capitalului social, prin anularea actiunilor rascumparate;

2) maxim 10.000.000 pentru distribuirea cu titlu gratuit, membrilor Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului si personalului identificat, in cadrul unui program Stock Option Plan, in acord cu politica de remunerare aprobata la nivelul societatii.

Transilvania Investments înregistrează un profit net de 232,26 milioane de lei pentru anul 2023, conform datelor preliminare la 31 decembrie 2023, date ce se află în curs de auditare. Rezultatele preliminare indică o creștere cu 264,5% a profitului față de anul anterior, fiind cel mai bun rezultat pe care fondul de investiții l-a înregistrat în ultimii 5 ani.

Consiliul de Supraveghere al Transilvania Investments a numit în data de 15 februarie a.c. noua echipă a Directoratului care va asigura conducerea executivă pentru următorii 4 ani, începând cu data de 21 aprilie a.c., în baza autorizării noii componențe de către A.S.F. Din echipă vor face parte Mihai Buliga-Președinte Executiv, Stela Corpacian-Vicepreședinte Executiv și Răzvan-Legian Raț-Vicepreședinte Executiv.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!