9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Banking & Servicii financiare – Agricover Credit IFN, parte din grupul Agricover, liderul pieţei de agribusiness din România, accesează 20 mil. euro de la EFSE pentru finanţarea fermierilor locali – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani şi BERD, anunţă noi facilităţi de credit, în valoare de 10 milioane de euro, respectiv 49,2 milioane de lei, din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), unul dintre cele mai mari fonduri de finanţare a micro între prinderilor la nivel mondial.

Divizia a înregistrat la sfârşitul lui 2022 o valoare brută a creditelor şi avansurilor acordate clienţilor de aproximativ 2,84 miliarde de lei, în creştere cu 42% faţă de finalul anului 2021.

Rata creditelor neperformante a continuat să se situeze sub media sectorului, fiind de 2,9% la 31 decembrie 2022, faţă de media sectorului agricol de 3,1% la 30 septembrie 2022 (conform Raportului de stabilitate financiară decembrie 2022, anul VII(XVII), nr.

Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani şi BERD, anunţă noi facilităţi de credit, în valoare de 10 milioane de euro, respectiv 49,2 milioane de lei, din partea Fondului European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), unul dintre cele mai mari fonduri de finanţare a micro­între­prinderilor la nivel mondial.

Cele două credite sunt destinate finanţării microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi a antreprenorilor şi au fost acordate pe o perioadă de şapte ani.

„Investiţiile în infrastructură, inputuri de înaltă calitate şi tehnologie modernă sunt esenţiale pentru a atinge potenţialul maxim al sectorului agricol „, spune Serhan Hacisuleyman, CEO al Agricover Credit IFN.

Agricover Credit IFN oferă fermierilor solutii de finanţare şi servicii conexe, adaptate nevoilor acestora şi specificului sectorului, precum credite pentru capital de lucru, credite de investiţii şi carduri de credit pentru afaceri. Toate acestea contribuie la finanţarea activităţilor de zi cu zi ale fermierilor, precum şi a investiţiilor majore, cu un impact semnificativ asupra dezvoltării ulterioare a afacerii.

Divizia a înregistrat la sfârşitul lui 2022 o valoare brută a creditelor şi avansurilor acordate clienţilor de aproximativ 2,84 miliarde de lei, în creştere cu 42% faţă de finalul anului 2021. Rata creditelor neperformante a continuat să se situeze sub media sectorului, fiind de 2,9% la 31 decembrie 2022, faţă de media sectorului agricol de 3,1% la 30 septembrie 2022 (conform Raportului de stabilitate financiară decembrie 2022, anul VII(XVII), nr. 13(23), publicat de Banca Naţională a României).

Segmentul Agrifinance, reprezentat de Agricover Credit IFN, este unul dintre pilonii modelului de afaceri al Agricover Holding. Celelalte două segmente de afaceri care compun grupul sunt Agricover Distribution, specializat în distribuţia de inputuri agricole, şi Agricover Technology, care facilitează accesul fermierilor la o gamă largă de inovaţii tehnologice digitale în domeniul agriculturii.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!